Započelo blagdansko ukrašavanje grada Krka, sveti Nikola ove godine stiže crvenim oldtimerom

Centar Krka ove će godine biti i nešto bogatije uređen no lani, a mališani neće ostati zakinuti ni za darivanje i susret sa svetim Nikolom.

Započelo je božićno ukrašavanje grada Krka, koje će i ove, koronavirusom obilježene godine, u otočnu “prijestolnicu” donijeti duh blagdana.

Kako nam je rekla direktorica TZ Grada Krka Ivana Kovačić, epidemiološka situacija i na našem otoku spriječila je klasične blagdanske aktivnosti, manifestacije i masovnija druženja, no lampice će ipak zasjati u užem centru grada. Štoviše, centar Krka ove će godine biti i nešto bogatije uređen no lani, a mališani neće ostati zakinuti ni za darivanje i susret sa svetim Nikolom.

Centar za Kulturu Grada Krka dolazak svetog Nikole je prilagodio aktualnoj situaciji, pa će se mališanima omiljeni svetac Krkom i okolnim naseljima ove godine provozati u atraktivnom crvenom oldtimeru. Time će se izbjeći okupljanje većeg broja djece na jednome mjestu, ali duh blagdana neće izostati. Raspored i točne termine kretanja svetog Nikole 5. prosinca Centar će objaviti u sljedećim danima.

Slijedom toga, ni blagdanska rasvjeta se neće upaliti na Svetog Nikolu nego nešto ranije, a mališanima će darovi biti podijeljeni individualno, u svim gradskim vrtićima.

error: Content is protected !!