Malenom Teu iz Klimna ponovo treba operacija: “Godina je bila grozna, znamo, ali nemamo izbora… Molimo, pomozite, podijelite”

“Znam! Zbilja ZNAM da nemate i da vam je ovo bila jedna od gorih godina u životu ali ja vas molim ako nam možete pomoći tako da odvojite koliko možete da vama opet ne fali…”

Životni put petogodišnjeg Tea Jelenovića iz Klimna sigurno vam je već dobro poznat. To je dječak koji iza sebe ima više bolničkih dana, više pretrpljenih bolova i više medicinskih zahvata no većina djece, a sve kako bi sigurno stajao na vlastitim nogama i samostalno zakoračio u budućnost. Nažalost, nakon niza zahvata, pred Teom su ponovo velike i skupe operacije, koje njegovi roditelji ne mogu samostalno financirati. U nadi da će i u ovim za mnoge teškim vremenima uspjeti naći način da sakupe sredstva za teške dane pred sobom, njegovi roditelji na facebook stranici  Teov put do prvog koraka – uz našu pomoć  objavili su još jedan apel za pomoć.

Teo je trenutno u Zagrebu gdje će u ponedjeljak biti primljen u bolnicu zbog pretraga vezanih za hipoglikemiju, a apel uz dozvolu njegovih roditelja prenosimo u cijelosti:
“Svaki puta kada idem pisati ovakav tekst prije svega zamolim Boga da u mojim riječima vidite istinu i roditeljsku potrebu da tražim ono što znam da će Teu pomoći da bude još samostalniji nego do sada i da ćemo svi zajedno uživati gledajući ga kako hoda i uživa u igri znajući da smo svi tome pridonijeli.
Potvrđeno je na zadnjem pregledu da će 2021 godina za nas značiti nove operacije!
TO JE TO – KONAČNO JE!
Nema više istezanja nogica… nema više kupovanja vremena s ortozama… nema više odgađanja…
Znali smo da će to doći i sada krećemo u pripreme za ostvarivanje tih planova. U 10 mjesecu kada smo bili u Aschau radili smo nove rengenske snimke gdje se vidi da nema previše poboljšanja u pogledu istezanja desne noge koja je od rođenja tražila više pažnje kao i cijela ta strana tijela.
Teo je polako krenuo raditi svoje prve korake i iako još nije savladao ravnotežu mislimo da će ovih idućih 9 mjeseci ojačati noge što vježbanjem putem hodanja ,što plivanjem u moru ovo ljeto tako da kada krene na operacije ta desna noga ne atrofira previše iako na žalost znamo da će se to dogoditi.
Žao mi je da uspjeh u životu ponekada mora ići u suživotu s tri koraka nazad no već smo jednom pobijedili bolničke dane pa znam da ćemo i te koji nas čekaju iza njegovog 6 rođendana u 9 mjesecu.
Planira se prvo napraviti operacija desne noge, tj. bedrene kosti – dakle pili se bedrena kost i rotira se na unutra jer mu je sada teško balansirati kada ju stalno baca na stranu.
Zatim ide operacija desnog koljena koje se nikada nije moglo do kraja ispraviti i sada se postupno sve više savija i iz tog razloga nosi sve veće pete na cipelama .Postoji rizik od povlačenja kičmenog stupa ako to ne ispravimo pa je zadnji čas da krenemo .
Zatim iza toga ide obostrana operacija stopala s rekonstrukcijom kostiju i popuštanjem tetiva na petama.
Cijeli proces trajat će i do tri mjeseca , od koji ćemo vjerovano dva provesti gore u Njemačkoj na rehabilitacijama i gipsanjima.
 I tu dolazim do ZIDA ali vjerujem da je samo privremeni!
Nikada nas niste iznevjerili i vjerujem da imamo vaše povjerenje jer sve troškove i donacije javno prilažemo kao i napredak Tea kroz svih ovih pet godina.
Trošak operacija će iznositi 22073,03 tisuća eura što imate u slikama kao dokaz predračune istih kao i nalaz od doktorice a na to još idu i nove ortoze od 10 tisuća eura plus trošak stanovanja.
Mi trenutno imamo 64 tisuće kuna koje nisu dostatne za sve to…
Da je dobra godina imali bi par koncerata… evenata… svi bi se uključili kao i do sada…
Ali ova godina nas je sve prikovala doma i nama roditeljima otežala skupljanje donacija što me jako žalosti jer mi ta misao lebdi uvijek u mislima svakoga jutra kada se probudim.
Stavila sam u post nalaze, predračune, trenutno stanje koje ću ja redovito ispravljati kako donacije budu pristizale i kada skupimo za sve stajemo.
Ne tražimo luksuz jer za nas je to sin koji može samostalno hodati i biti dijete u pravom smislu te riječi a ne život s ciklusima pregleda, pakiranja i puta, razne hospitalizacije i operacije.
Glupo je reći da se veselimo operacijama ali one su dio naše stvarnosti i omogućit će Teu slobodu kao i mogućnost nakon rehabilitacija da možda i skinemo gornji dio ortoza koji ide skroz preko bedra i drži mu noge konstantno ispružene s federima.
Zamislite tako hodati samo na nekoliko minuta a onda se stavite u Teovu kožu i njegovih pet godina,
Planiram poslati zamolbu sa svom dokumentacijom na sve općine, gradove, firme…
Koga god se sjetim bit će na listi jer nemam srama moliti za svoje dijete ako su mi namjere čiste a želja samo jedna:
Da Teo nakon tih operacija ima ponovno nekoliko godina za sebe do nekih novih operacija, da se svi malo opustimo, da on krene u vrtić, školu, da se naša obitelj ponovno spoji jer smo sada svi raštrkani u nadi da svatko na svoj način proba osigurati novce za tu budućnost koja je iza ugla.
Znam! Zbilja ZNAM da nemate i da vam je ovo bila jedna od gorih godina u životu ali ja vas molim ako nam možete pomoći tako da odvojite koliko možete da vama opet ne fali…
ili da dijelite ovu informaciju po svojim mrežama…
ili na mailove vaših poslovnih partnera…
ili da naši prijatelji koji imaju stranice od svojih klinaca kojima smo pomagali podjele tamo ovaj post pa da i tamo ljudi saznaju za nas…
ili pričajte među vašim prijateljima pa se i zaigra neka ideja oko donacija u sklopu ovih novih sigurnosnih mjera…
Pomozite nam da 2021 godina ipak bude sretna za našu malenu obitelj uz sve što nam također nosi po pitanju boli i odvojenog života koji će biti nužan za bolju budućnost našeg sina.
Hvala od srca svima koji ste uz nas, vidimo vaše uplate, komentare i dobre želje.
Iskreno kada me pitaju kako mogu dalje tako pozitivna uvijek kažem da znam koliko imam vjere iza svojih leđa od svih vas koji nas pratite i koliko je ta ista vjera jaka u mom srcu da će se Bog pobrinuti za našu sreću u budućnosti.
Sretan i blagoslovljen Božić i sretnu novu 2021 godinu želi vam obitelj Jelenović i jedna mama Tina koja želi i dalje gledati u budućnost sa smiješkom na licu.”
Detalje o Teovoj dijagnozi i svemu što je dosad prošao možete pročitati OVDJE, a njegovu mamu moguće je kontaktirati putem e-maila:
Kristina Jelenović
kristina28886@gmail.com
Uplate za pomoć malenom Teu vrše se na:
Davor Jelenović
Klimno 31
HR1024020063102945458
SWIFT/BIC : ESBCHR22
Facebook stranica: @pomoczatea”
error: Content is protected !!