FOTO/VIDEO Blagdanska čarolija stigla je u Krk!

Loše vrijeme promijenilo je raspored najavljenih događaja za ostatak vikenda, ali nije zaustavilo blagdansku čaroliju koja je ovoga petka obasjala Krk

Uz čak 10 tisuća lampica i prigodan program, ovoga je petka svečano započeo Advent u Krku. Čast paljenja blagdanske rasvjete pripala je krčkim srednjoškolcima i vrhunskim sportašima Nadji Ibrahimović i Niku Depikolozvaneu, a ovo prvo u nizu blagdanskih druženja uz Veli park obilježile su i adventske kućice sa prigodnim gastro specijalitetima.

Paralelno sa svečanim otvorenjem Adventa u Krku, u Galeriji Decumanus održana je i zanimljiva pričaonica jednog od najistaknutijih hrvatskih umjetnika, ilustratora i autora Zdenka Bašića, uz njegovu izložbu pod nazivom “Čarobna Svarogova šuma – zaboravljene starohrvatske priče”. Mističan šareni svijet uhvaćen u njegovim raskošnim ilustracijama, skulpturama i instalacijama motiviran je danas gotovo zaboravljenim elementima hrvatske narodne predaje, koja i danas živi kroz običaje, priče i pjesme naših krajeva.

Izložba ostaje otvorena do 24. prosinca, s time da je postav moguće razgledati svakim radnim danom od 10.00 do 12.00 te od 17.00 do 19.00 sati, odnosno uz prethodnu najavu organizatoru telefonom na 051 220 041 ili mailom na kultura@gradkrk.net. Ulaz je slobodan.

Loše vrijeme ponešto je promijenilo raspored ostalih događanja najavljenih za vikend, pa je tako kompletan program za nedjelju odgođen, a novi datum bit će objavljen naknadno. Sve informacije i čitav program dostupni su na web stranicama TZ-a Grada Krka, OVDJE.

Dio atmosfere sa svečanog otvorenja Adventa u Krku donosimo u foto i video prilogu.

Foto: Marijan Milotić/Bodulija.net
Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

error: Content is protected !!