Srpanj u Puntu i Staroj Baški: Od rocka i craft piva do Indire, festivala vina i velikog finala RokOtoka

Za kraj srpnja, Punat će biti i mjesto radnje velikog finala jedne divne priče. Riječ je o finalu hvalevrijednog Ribafishevog projekta RokOtok, na kojem se očekuje i do 500 mališana

Srpanj na području Punta i Stare Baške donosi niz pravih ljetnih događanja koja na najbolji mogući način počinju već ovoga vikenda, startom Rock’n’beer craft culture festivala Punat. Kombinacija rocka i nekih od najboljih domaćih craft piva zvuči kao savršena formula za odličnu zabavu, a da je upravo to bio cilj potvrđuje nam i direktor TZO Punat Branko Karabaić.

“U petak nam sviraju Dellboysi, u subotu Whiteheadsi tako da možemo reći da nas očekuje pravi rockerski vikend. Potaknuti dosadašnjim festivalima piva, ideja nam je bila potaknuti i naše otočane da se okušaju u proizvodnji craft piva i zaista, do nas je došla neslužbena informacija da se u Baški već nešto “kuha”. Uskoro bi naš otok i službeno trebao dobiti svoje prvo craft pivo”, kaže nam Karabaić.

“I kada i privatno i kada poslovno posjećujem festivale piva, uvijek tražim neka nova, zanimljiva pivska imena pa smo tako i ovoga puta uspjeli proširiti ponudu na čak 6 poznatih pivovara te food truck King’sa. Stižu nam Paliska, Bura, Devetka, Pulfer, Medvedgrad i Varionica te naravno King’s, a u nekoj budućoj varijanti festivala nadamo se da ćemo na jednom mjestu okupiti i sve redom domaće pivovare iz PGŽ-a. Dodajmo tome da imamo i dva taksi prijevoznika u Puntu pa nema brige kako se vratiti kući, bit će to sjajan vikend”, kaže Karabaić.

Inače, festival piva još se jednom tijekom srpnja vraća u Punat, i to konkretno 22. i 23. srpnja, a od 15. do 17. srpnja na rasporedu još jedan festival – stvoren za sve ljubitelje vrhunskih vina. Riječ je o festivalu In vino veritas, zahvaljujući kojem na Krk stižu neka od najboljih vina Iloka, Erduta i Baranje. Vinarije Agris, Kovats, Papak, Pinkert, Siber i Szabo gostima će ponuditi svoje najbolje uratke, a za glazbeni dio priče pobrinut će se Joso Butorac i Mladen Žmak, te Antonela Doko i Vladimir Babin.

16. i 17. srpnja vrijeme je pak za Burtižanje, susret tradicijskih barki na jedra i vesla, a 17. srpnja rezerviran je i za Krajansku noć.

“Krajanska noć u Staroj Baški vraća nam se nakon par godina s istom idejom – odlične zabave i promocije domaće, krčke janjetine. Ugostitelji su u velikim pripremama i znam da će ponuda biti odlična, a dolazi nam Indira pa nema sumnje da će i fešta biti za pamćenje”, kaže direktor puntarskog TZ-a.

Za kraj srpnja, Punat će biti i mjesto radnje velikog finala jedne divne priče. Riječ je o finalu hvalevrijednog projekta RokOtok, poznatog voditelja i blogera Domagoja Jakopovića Ribafisha.

“RokOtok krenuo je 3. srpnja, kada je započela treća, završna faza projekta u kojem će Ribafish do 26. srpnja plivanjem pokušati spojiti posljednjih i najsjevernijih 17 od 50 naseljenih hrvatskih otoka i tako ispuniti obećanje dano svome sinu. Start treće faze započeo je u nedjelju 3.7.2022. u 9.00, u Privlaci pored Zadra kada se plivalo na otok Vir. Zadnje plivanje te ujedno i završetak ove faze projekta je u Puntu na Krku, gdje planiramo stići s Košljuna u utorak 26.7.2022. u 18 sati”, najavio je Ribafish.

“Posebno hvala Sanji Muzaferiji koja je bila naš spoj s Ribafishem i vjerujem da će nam se mnoštvo djece odazvati na finalu RokOtoka. Sve se ovo, uostalom, i radi za dobrobit djece. Završno plivanje s Košljuna do Novog gata u Puntu je kratka ruta od svega 20-ak minuta, a očekujemo sudjelovanje i do 500 djece koji će svi dobiti poklone. Nijedno dijete neće biti izostavljeno, a Ribafish će sa svima i popričati i poigrati se u parku uz rivu. Bit će tu i skrivene nagrade, a sve prati i udruga Primorski pijat koja će počastiti prisutne morskim jelima i promovirati knjigu Primorski pijat 2”, kaže Karabaić.

Srpanj zaključuje Slovenska noć uz grupu Calypso i DJ Johnnyja na Medanama 29. srpnja, dok su posljednja dva dana srpnja rezervirana za Ribarsku večer iz grupu Insula, Harija Rončevića i grupu Point.

Osim navedenih događanja, gotovo svaka večer na području čitavoj Punta i Stare Baške sprema neka glazbena iznenađenja, od nastupa klapa do izložbi, radionica i kazališnih predstava. Cjelokupan program dostupan je OVDJE.

error: Content is protected !!