Jole i bakljada za veliku feštu povodom Dana Općine Baška

Od izložbi na otvorenom do turnira i koncerata, Baška će sljedećeg tjedna biti centar odlične zabave

U utorak 21. lipnja započinje obilježavanje Dana Općine Baška, koji će u ovo mnogima najdraže otočno mjesto sve do 26. lipnja dovesti niz glazbenih, sportskih i dugih zabavnih događanja.

Kroz svih 5 dana, od 14 sati nadalje, svakodnevno će se na Paladi moći razgledati prodajni sajam tradicionalnih i eko proizvoda, rukotvorina i ručnih radova, “Domaće ruke”. 22. lipnja u 10 sati na rasporedu je polaganje vijenaca na spomenike antifašističke borbe, a četvrtak 23. lipnja rezerviran je za Boćarski turnir „4 sela“ na jogu kod Doma kulture u Baški, dok od 21 sat na Staroj rivi sviraju Joško Čagalj – Jole i grupa Bolero, uz predgrupu PleteRi.

24. lipnja, Ivanja, Dan je Općine Baška, koji se obilježava svetom misom u crkvi sv. Ivana “po starinski” i blagoslovom, od 10 sati. U 12 sati slijedi polaganje vijenaca na Spomen obilježje Domovinskog rata u Baški, a zatim i svečana sjednica Općinskog vijeća u hotelu “Corinthia” uz nastup Klape Zvonimir. Zabava na Staroj rivi kreće u 21 sat, uz D’Beni band i PleteRi, te bakljadu na Veloj rivi od 22 sata.

25. lipnja bit će pak u znaku sporta: od 16 sati igra se Memorijalni nogometni turnir veterana “Ivica Juničić Junac” u Sportskom centru Zablaće.

Izložba Prijatelji mora: Otok Krk – iz zraka

Dodajmo tome i da atraktivna izložba projekta Prijatelji mora, ove godine pod nazivom: “Otok Krk – iz zraka”, gostuje u Baški od 17. lipnja do 01. srpnja. Dvanaestu godinu atraktivna izložba projekta “Prijatelji mora” obilazi trgove i rive Istre i sjevernoga Jadrana. Tijekom ljeta 2022. godine izložba je tematski posvećena našem zlatnom otoku – otoku Krku.

Izložba Prijatelji mora na trideset velikih formata predstavlja niz fotografskih zapisa nastalih fotografiranjem iz zraka, dronom ili iz zrakoplova. Tematski obilazi sva najveća naseljena mjesta na otoku Krku, kao i prirodne ljepote koje ih okružuju. Cilj ove izložbe je javnosti prikazati arhitekturu otoka Krka iz perspektive letača koji nas često znatiželjno gledaju sa svojih visina te omogućiti da si na ovaj način, barem na trenutak, i mi kao posjetitelji dočaramo jedinstveni vizualni doživljaj leta.

Uz prikaz svake destinacije na izložbenom panou posjetitelji se putem QR coda mogu povezati s matičnom turističkom zajednicom kojoj fotografija pripada te samo razgledavanje učiniti zanimljivijim i multimedijalnim.

error: Content is protected !!