FOTO Gastronomija u svom najljepšem obliku: Duboki naklon Vile Rova Zlatnom otoku i najdražoj vali

Marin Pleše je povodom Dana Općine Malinska-Dubašnica pripremio novi degustacijski menu i nova četiri slijeda. Misao vodilja je ista: autentičnost, perfekcionizam i duboki naklon voljenom otoku – ovoga puta baš Malinskoj – Dubašnici

Neovisno slažete li se s izrekom da ljubav ide kroz želudac, činjenica je da hrana, ako joj se ispravno pristupa, može biti daleko više od puke potrebe organizma za “gorivom”. Oko stola stvaraju se uspomene; omiljena jela sjećaju nas na drage trenutke i drage ljude; hrana povezuje kroz vrijeme i prostor, u trenu nas može vratiti u bakinu kuhinju ili odvesti na putovanje oko svijeta. Sve najposebnije životne trenutke slavimo okupljanjem oko stola, a taj sveobuhvatni doživljaj blagovanja malo tko na otoku Krku uspio je dovesti do savršenstva tako kao Vila Rova i njen chef Marin Pleše.

U kuhinji Vile Rova ovih se dana događaju prava mala čuda. Malinskarski chef sve je svoje iskustvo i ljubav prema Zlatnom otoku odlučio pretočiti u svoja autorska jela, a rezultat toga je oda Krku, njegovim mirisima, bojama i okusima, djetinjstvu kakvo je nekada bilo, aromama koje su nam već skoro umakle u ropotarnicu sjećanja. Otok Krk se može podičiti s nekoliko sjajnih restorana koji poslužuju lokalne namirnice i vrhunsku hranu, ali u Vili Rova su doživljaj večere uspjeli podignuti na izuzetno visok nivo s kojim se malo tko može nositi – to je doživljaj za sva osjetila.

Prvi susret s vizijom gastronomije Marina Pleše bio nam je specijalan menu pod nazivom ‘Tasting Krk’, pripremljen povodom Gault&Millau priznanja koje je Vila Rova nedavno dobila, kao još jednu potvrdu kvalitete svoga rada. U četiri slijeda, u ribljoj i vege varijanti, prošetali smo otokom i iznenadili se već na prvom zalogaju: oduševila nas je sol dobivena iz mora malinskarske vale, domaće maslinovo ulje, ali iznad svega kruščić pripremljen od žirovog brašna – izvanredan gastronomski hommage dubu, zaštitnom znaku Dubašnice, koji je na ovaj ili onaj način obilježio i zadužio Dubašnicu i njene Dubašljane.

Ovčja skuta, ukiseljen smokvin list, borove iglice, dragoljub, cvijeće s dubašljanskih livada – svaki slijed donio je novo iznenađenje, sve do apsolutnog vatrometa okusa koji u posljednjem slatkom činu iznenađenja momentalno teleportira u djetinjstvo.

Moramo tu pritom spomenuti i izuzetno profesionalni pristup gostu od prvog ulaska do izlaska iz restorana, ali i serviranju same hrane na unikatnim, ručno rađenim tanjurima koji besprijekorno prate viziju jela.

Nakon što je “Tasting Krk” menu oduševio goste Vile Rova (i nas osobno), nova prilika za ovakvo unikatno gastro iskustvo slijedi već sljedećih dana. Naime, Marin Pleše je povodom Dana Općine Malinska-Dubašnica pripremio novi degustacijski menu i nova četiri slijeda. Misao vodilja je ista: autentičnost, perfekcionizam i duboki naklon voljenom otoku – ovoga puta baš Malinskoj – Dubašnici.

Večere će se održavati 20., 21. i 22. srpnja od 18:00 do 22:00 sata uz obaveznu rezervaciju, a ovoga puta možete birati između dva menija:

MESNI/RIBLJI MENI
ŠKAMP
Sirovi Kvarnerski Škamp / Krema od mrkve i limete / Ulje, cvijet i list dragoljuba / Koraba
ŠURLICE HOBOTNICA
Domaće Šurlice / Ragu od hobotnice / Espuma od palente i kravljeg sira / Komorač
JANJETINA
Sporo pečena janjeća potrbušina / Pire od celera i borovih iglica / Dimljeni pečeni celer / Kroket od janjećeg ragua
PRESNAC
Custard Tart s koricom limuna, Crumble od badema, Gel od limuna, Svježa ovčja skuta

VEGETARIJANSKI MENI
CIKLA
Kremasta juha od cikle i trešanja / Confitirane trešnje / Tartar od kiseljene cikle / Pannacota od ovčjeg sira
GRAŠAK
Krema od pečenog komorača / Žumanjak poširan u dimljenom ulju / Grašak / Fregola Sarda / Svježe ribani istarski crni tartuf
TIKVICE
Veloute od blitve i tikvica / Polpeta od tikvica / Emulzija od bosiljka / Stapke blitve u tempuri / Kremasti sir sa začinskim biljem
PRESNAC
Custard Tart s koricom limuna, Crumble od badema, Gel od limuna, Svježa ovčja skuta

Cijena menija od četiri slijeda, uz brojna iznenađenja, iznosi 60,00 € po osobi. Rezervacije se primaju na +385/51 866 100, putem e-maila  info@hotel-vila-rova.com, a novost su i online rezervacije na https://www.restoran-vila-rova.com/rezervacije.

Foto: Bodulija.net

 

error: Content is protected !!