Polinarova, Dan Općine Malinska-Dubašnica: Pavao Barbiš proglašen počasnim građaninom

Bila je ovo prilika i da dugogodišnji malinskarski načelnik Anton Spicijarić primi simboličan dar kao zahvalu za puna dva desetljeća na čelu Općine, dok je počasnim građaninom proglašen Pavao Barbiš za svoj dugogodišnji predan rad na području Općine Malinska-Dubašnica

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u DUBoaku u srijedu 19. srpnja obilježen je blagdan Svetog Apolinara, Dan Općine Malinska-Dubašnica. Iako se sam blagdan uz tradicionalnu pučku feštu slavi 20. srpnja, svečana sjednica održava se dan ranije, a i ovogodišnje izdanje započelo je Mantinjadom koju su na sopelama sopli Nikola i Anton Milčetić.

Čelne ljude krčkih općina, Grada Krka i Županije, kao i uzvanike pozdravnim je govorom dočekao predsjednik Općinskog vijeća Ivica Peršić, dok je načelnik Robert Anton Kraljić okupljene proveo kroz 30 godina Općine, bogatih promjenama, investicijama i napretkom. Kraljić je ujedno podsjetio na one koji su u posljednja tri desetljeća kao vijećnici i čelnici općine radili za dobrobit Malinske, a osvrnuo se i na brojne investicije koje se spremaju u predstojećem periodu.

Dubašljanima su njihov dan čestitali i krčki gradonačelnik Darijo Vasilić i zamjenik Župana Vojko Braut, a ovom su prilikom uručene i nagrade najuspješnijim mladim sportašicama i sportašima.

Općinsku nagradu dobili su Leon Burnić, član Karate kluba Krk, za osvojeno 3. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u karateu za mlađe uzraste, zatim Lana Bogović, Laura Šakić i Leona Šantić, članice Stolnoteniskog kluba Malinska-Dubašnica, za osvojeno 3. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u stolnom tenisu za mlađe kadetkinje u ekipnoj konkurenciji; Haris Ibrahimović, član Karate kluba Krk Croatia, za osvojeno 2. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u karateu za mlađe uzraste; stolnotenisačica Marija Bogović za osvojeno 2. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u stolnom tenisu za mlađe kadetkinje u ekipnoj konkurenciji te Paola Ivana Medved, članica Kickboxing kluba Sušak, za osvojeno 1. mjesto na Tehničkom prvenstvu Hrvatske u taekwondou za starije kadetkinje.

Bila je ovo prilika i da dugogodišnji malinskarski načelnik Anton Spicijarić primi simboličan dar kao zahvalu za puna dva desetljeća na čelu Općine, dok je počasnim građaninom proglašen Pavao Barbiš za svoj dugogodišnji predan rad na području Općine Malinska-Dubašnica.

Dan Općine bit će proslavljen i danas, pučkom feštom na školskom igralištu u Bogovićima, uz grupu Vigor i grupu Point te nezaobilazni vatromet.

 

error: Content is protected !!