FOTO GALERIJA Vatrogasci s Krka još su u Petrinji, rade na visinama i hladnoći dok se tlo i dalje trese

Radi se na visinama, pod svjetlima, posla je mnogo a vremenski uvjeti ne idu im na ruku. Baš kao ni potresi koji ni mještanima ni volonterima nimalo ne olakšavaju posao.

Neposredno nakon razornog potresa koji je skupa s valovima ispod zemljine površine izazvao i valove dobrih djela diljem Hrvatske pa i šire, među mnogima koji su na Krku pokrenuli humanitarnu akciju prikupljanja pomoći bio je i vatrogasac Marin Bubanj. O njegovom prvom posjetu Petrinji i donacijama koje su mještani Njivica, Omišlja ali i cijelog otoka prikupili već smo pisali, no Marin je ovih dana ponovo u akciji. Danas mu je 8. dan otkako je u Petrinji sa vatrogasnom postrojbom postrojbom JANAF Omišalj

“Imamo veliku 30-tonsku dizalicu s kojom dizaličar Zvonimir Bajčić odrađuje uz pomoć raznih postrojbi vrhunski posao. Njemu je danas smjena, a ja ostajem do 16. siječnja”, kaže Marin. Pitamo ga kakva je situacija na terenu, ima li pomaka na bolje?

“Naravno da ima ali još smo daleko od dobroga… JVP Krk je bila ovdje prije Nove godine, a sinoć ih je iz iste postrojbe ponovo došlo četvero”, kaže Marin, koji je na terenu svakodnevno gotovo čitav dan, redovito i do 19.30 navečer. Radi se na visinama, pod svjetlima, posla je mnogo a vremenski uvjeti ne idu im na ruku. Baš kao ni potresi koji ni mještanima ni volonterima nimalo ne olakšavaju posao.

Umjesto puno riječi, Marin nam je ovoga proslijedio fotografije koje bolje od svih riječi govore o požrtvovnom radu ovih vrijednih ljudi.

error: Content is protected !!