Župan Komadina: U deset dana na Platku 17.000 posjetitelja, viši razredi osnovnih i srednje škole novo polugodište počinju online

U školske klupe krenut će samo djeca nižih razreda osnovnih škola.

Župan Zlatko Komadina na početku današnje redovne konferencije za novinare uputio je zahvalu svim volonterima, udrugama, pojedincima, tvrtkama kao i Crvenom križu i vatrogasnim postrojbama iz Primorsko-goranske županije koji su na bilo koji način pomogli stanovništvu potresom stradalog područja u Sisačko-moslavačkoj županiji. I danas se na tom području nalazi 37 vatrogasaca s 14 vozila koji rade na saniranju oštećenih objekata.

Župan se osvrnuo i na veliku posjećenost skijaškim i rekreativnim destinacijama Platka, Delnica, Mrkoplja. „Svjedočimo opravdanosti velikih županijskih ulaganja u Platak kojeg je kroz proteklih nešto više od tjedan dana posjetilo oko 17.000 ljudi, prodano je 5.000 karata za žičaru te još tisuću za pokretnu traku za baby lift. I skijalište Čelimbaša u Mrkoplju otvorilo je skijašku sezonu zahvaljujući ulaganjima Županije. Žao nam je što nam svaka porezna reforma odnese nešto novca, jer bi mogli još više ulagati u sadržaje koji podižu kvalitetu života naših stanovnika, a naročito djece, koji su željni rekreativnih zimskih sadržaja. U ovom teškom korona vremenu takvi su sadržaji izuzetno bitni za očuvanje psihofizičkog zdravlja“, rekao je župan.

Najavio je također za 18. siječnja početak novog polugodišta te istaknuo da su tijekom vikenda obavljene konzultacije s epidemiolozima i ravnateljima škola te je odlučeno da će učenici viših razreda osnovnih, kao i srednjoškolci, sve do 31.siječnja imati online nastavu, a u školske klupe krenut će samo djeca nižih razreda osnovnih škola. Resorna pročelnica Edita Stilin dodala je da je takva odluka donijeta zbog velikog broja učenika koji za dolazak u školu koriste javni prijevoz, te kako ne bi dolazilo do okupljanja učenika prije i poslije nastave. Najavila je i upise u prve razrede osnovnih škola koji će se provoditi u vremenu od 25. do 29. siječnja te rekla kako se prema podacima MUP-a očekuje nešto manji broj prvašića nego ih je upisano prošle godine. Istaknula je također da je PGŽ osigurala 2,5 milijuna kuna za financiranje 80 pomoćnika u nastavi i u drugom polugodištu tekuće školske godine.

Dodala je i da je u tijeku postupak javne nabave za gradnju sportske dvorane Medicinske škole u Rijeci, da je izrađen investicijski elaborat za dogradnju osnove škole u Rabu procijenjene vrijednosti 12 milijuna kuna te da je u završnoj fazi dogradnja i rekonstrukcija osnovne škole Jelenje-Dražice, gdje je u tijeku unutarnje uređenje nakon čega slijedi opremanje. Dovršetak ove kapitalne investicije vrijedne 40 milijuna kuna očekuje se tijekom ožujka.

Pročelnica Stilin zahvalila se učenicima i prosvjetnim djelatnicima koji su organizirali prikupljanje pomoći za učenike na potresom stradalom području.

error: Content is protected !!