U PGŽ-u 20 novooboljelih, dvoje je s Krka. 190 osoba je ozdravilo

Ukupan broj umrlih osoba tijekom 4. epidemijskog vala u PGŽ-u narastao je na 262 od čega su njih 61 bile cijepljene osobe

U PGŽ-u je 20 novooboljelih osoba, a 190 je osoba ozdravilo. Tako se broj aktivnih slučajeva danas smanjio za 173 osobe i iznosi 3289. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 959 uzoraka briseva, što čini udio od 2.09% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

Iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena je 14 novooboljelih osoba, 3 sa Liburnijskog područja, 2 sa otoka Krka te 1 iz Crikveničko-vinodolske regije. Najveći broj novooboljelih osoba, njih 16, pripadaju skupini radno aktivne populacije, te po 2 mlađim dobnim skupinama i populaciji starijoj od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas za dva pacijenta veći od jučerašnjeg i iznosi 99. U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka na respiratoru se nalazi 12 pacijenata. Nažalost, tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka su preminule tri osobe od COVID-19 bolesti, sve tri s prebivalištem u PGŽ. Tako je ukupan broj umrlih osoba tijekom 4. epidemijskog vala u PGŽ-u narastao na 262 od čega su njih 61 bile cijepljene osobe.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ je zbog pada broja aktivnih slučajeva, te manjeg rasta broja hospitaliziranih osoba danas u manjem porastu u odnosu na jučer te iznosi 3.01%.

error: Content is protected !!