Draga naša Petra, tvoj će osmijeh uvijek živjeti u tvojoj voljenoj vali

Malinska je ovoga tjedna doživjela nenadomjestiv gubitak. Iznenadnim odlaskom Petre Kraljić, mjesto je ostalo bez istinske Dubašljanke, velike zaljubljenice u ovaj kraj, njegovu povijest i baštinu, turističke vodičkinje koja je svoje znanje i ljubav prema voljenoj vali aktivno prenosila dalje, svojim radom, životom i primjerom.

Kako riječima tako još više svojim djelima i djelovanjem, Petra je bila važan, jedinstven i neizostavan dio Dubašnice. Uvijek spremna pomoći, uvijek vedra, samozatajna i skromna, njen će osmijeh zauvijek živjeti na rivi, ulicama i uvalama koje je voljela, kao i među tolikim ljudima čije je živote dotaknula. Teško je shvatiti, još teže prihvatiti njen odlazak, a golemu tugu i prazninu koja ostaje ništa ne može ispuniti. Iskreno suosjećamo s obitelji i zahvalni smo što smo je imali priliku poznavati.

U spomen na njen rad i ljubav prema svome mjestu, ovdje ostavljamo prilog koji je snimila za naš Lanterna magazin, u kojem govori upravo o pomorskoj tradiciji Dubašnice i tajnama izgradnje drvenih barki.

Draga Petra, nismo uspjeli ostvariti sve što smo zamislili, ali nikada te nećemo zaboraviti. Hvala ti za sve.

error: Content is protected !!