U Vrbniku vozilo naletjelo na kravu, vlasnik sankcioniran i prijavljen inspektoratu

Vlasnik životinje je pronađen i zbog neprimjerenog čuvanja stoke prekršajno sankcioniran u skladu s važećim zakonskim propisima

Tijekom proteklih desetak dana na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 12 naleta životinja na vozila.

Riječ je o srnećoj divljači te divljim svinjama koje su se sudarile s osobnim i teretnim vozilima na prometnicama- DC 8 kod Jadranova i Kraljevice, zatim u mjestima na otoku Krku (Krk, Omišalj, Vrh) te kod Matulja, Novog Vinodolskog, Permana, Viškova i Vrbovskog.

U Vrbniku je zabilježen događaj gdje se na ŽC 5183 s osobnim vozilom sudarila domaća životinja, krava. Vlasnik životinje je pronađen i zbog neprimjerenog čuvanja stoke prekršajno sankcioniran u skladu s važećim zakonskim propisima. Također je o istome obaviješten i nadležni Državni inspektorat.

Ni u jednom od ovih događaja nije bilo ozlijeđenih osoba, ali je nastala materijalna šteta u ukupnom iznosu od 17 200 eura.

#Pozivamo vozače da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima i stanju na cesti, osobito u noćnim i jutarnjim satima,  kada je i najveće kretanje životinja posebno u nenaseljenim dijelovima uz prometnice.

Napominjemo da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno, ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja ili nije postupao po postavljenim prometnim znakovima (divljač na cesti, životinja na cesti, ograničenje brzine ili ako je brzina uvjetovana kategorijama ceste). Protiv takvih vozača bit će pokrenut prekršajni postupak”, poručuju iz policije.

error: Content is protected !!