Dogovorio radove, uzeo 11 tisuća eura – pa “nestao”

Oštećeni mu je u studenom prošle godine, prilikom sklapanja ugovora isplatio predujam te potom u travnju ove godine još nekoliko tisuća eura

Krčka policija provela je kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim hrvatskim državljaninom, zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju.

Policija ga sumnjiči da je u svojstvu odgovorne osobe tvrtke s područja Krapinsko-zagorske županije doveo u zabludu oštećenog 53-godišnjeg hrvatskog državljanina, s kojim je dogovorio izradu i montažu krova, vrata te drugih radova na kući na području otoka Krka.

Oštećeni mu je u studenom prošle godine, prilikom sklapanja ugovora isplatio predujam te potom u travnju ove godine još nekoliko tisuća eura.

Unatoč tome, nakon zadnje isplate osumnjičeni je izbjegavao telefonski kontakt s oštećenim, a dogovorene radove do danas nije obavio, čime je počinio kazneno djelo za koje je kazneno prijavljen.

Počinjenjem kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju, za svoju tvrtku pribavio je protupravnu imovinsku korist u iznosu od 11.000 eura, a za koji iznos je oštetio 53-godišnjaka s kojim je ugovorio radove.

error: Content is protected !!