Krk: Kod 35-godišnjaka pronađena poluautomatska puška, streljivo i droga

Pronađena je i oduzeta vojna poluautomatska puška s tromblonskim nastavkom i optičkim nišanom, spremnik za poluautomatsku pušku te 11 komada različitog vojnog streljiva

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja krčke policije kazneno je prijavljen 35-godišnji hrvatski državljanin, osumnjičen za počinjenje kaznenih djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te neovlaštena proizvodnja i promet droga.

Pretragom doma i drugih prostorija osumnjičenoga, provedenom na području otoka Krka, pronađena je i oduzeta vojna poluautomatska puška s tromblonskim nastavkom i optičkim nišanom, spremnik za poluautomatsku pušku te 11 komada različitog vojnog streljiva.

Tijekom pretrage pronađena je i stabljika indijske konoplje, visine 137 cm u fazi sušenja.

Policija ga sumnjiči da je oružje i streljivo, koje je zabranjeno za građane, neovlašteno nabavio i posjedovao, čime je počinio kazneno djelo za koje je prijavljen.

Osim toga, zbog sumnje da je stabljiku indijske konoplje posjedovao u namjeri proizvodnje droge marihuana, prijavljen je i za navedeno kazneno djelo iz domene zlouporabe droga.

Osumnjičeni 35-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

error: Content is protected !!