Djeca iz Dječjeg vrtića „Katarina Frankopan“ posjetila Policijsku postaju Krk

Bila je to prilika da se djeci približi odgovorno i zahtjevno policijsko zanimanje i stvori novo prijateljstvo između djece i policije

Policijski službenici Policijske postaje Krk ugostili su 12. listopada 2022. godine u svojim prostorijama posebne goste. Riječ je o mališanima iz dječjeg vrtića „Katarina Frankopan“ iz Krka koji su u pratnji svojih teta razgledali prostorije od operativnog dežurstva do prostorija za ispitivanje i zadržavanje. Djeca su imali priliku vidjeti dio prostora u kojem policija obavlja svoje poslove, ali i saznati niz drugih informacija o radu policije. Poseban interes kod djece izazvala je policijska tehnika, oprema i vozila koju policijski službenici svakodnevno koriste u svojem radu.

Također im je, na način primjeren njihovom uzrastu istaknuto kako su im policajci prijatelji i kako su im uvijek na raspolaganju te da mogu imati puno povjerenje u policiju.

Bila je to prilika da se djeci približi odgovorno i zahtjevno policijsko zanimanje i stvori novo prijateljstvo između djece i policije. Policijska postaja Krk će i u narednom razdoblju nastaviti s provođenjem ovakvih i drugih preventivnih aktivnosti u cilju približavanja policijskoga posla kako djeci tako i građanima te jačanju povjerenja u policiju.

 

error: Content is protected !!