Nakon dvije godine pauze: Počinje Opća planinarska škola PD Obzova

Neke od tema koje će se obraditi su: povijest planinarstva, meteorologija, planinarska oprema, kretanje u planini, orijentacija, HGSS i spašavanje te prva pomoć

Nakon dvije godine pauze, ponovo se održava Opća planinarska škola u organizaciji PD Obzova.

Škola će se održati prema pravilniku i programu o općoj planinarskoj školi Hrvatskog planinarskog saveza što uključuje ukupno 16 sati predavanja i vježbi te 8 izleta u trajanju od ukupno 2 mjeseca. Neke od tema koje će se obraditi su: povijest planinarstva, meteorologija, planinarska oprema, kretanje u planini, orijentacija, HGSS i spašavanje te prva pomoć. Predavači će biti iskusni planinari, vodiči, HGSS spašavatelji te liječnici za temu prve pomoći.

Opća škola kao temeljni oblik obrazovanja u HPS-u je obavezna za daljnja školovanja za osobe koje su zainteresirane za vodiče, markaciste i ostalo.

Škola je namijenjena svim zainteresiranima starijima od 15 godina, za maloljetnike potrebna suglasnost roditelja/staratelja. U cijenu od 200 kuna su uključena sva predavanja, literatura (Planinarski udžbenik) još poneko iznenađenje i po završetku tehnička majica i diploma koju izdaje HPS.

Početak škole je 20.10.2022 u Društvenom centru Kijac-Njivice na adresi Cvjetni trg 8, Njivice sa uvodnim informacijama i prvim predavanjima. Planirana su po dva predavanja svaki četvrtak do kraja mjeseca prosinca, nakon svih predavanja predviđen je završni ispit, svečana dodjela diploma za one koji uspješno završe je na skupštini društva u siječnju 2023.

error: Content is protected !!