Krk u crvenom: Očekuju se udari bure i do 185 km/h, Krčki most zatvoren za I. skupinu vozila

Na Krčkom mostu jutros su već izmjereni udari vjetra od oko 120 km/h te je na snazi zabrana je prometa za I skupinu vozila

Za područje Kvarnera, Krka, ali i Istre i čitave Dalmacije za ponedjeljak je upraljen crveni, najviši stupanj meteoalarma zbog vremenskih (ne)prilika koje mogu biti izuzetno opasne za zdravlje i imovinu.

Na Krku te na širem riječkom području, kao i na području Kvarnera i Kvarnerića udari bure dosezat će 130 km/h, a u velebitskom kanalu i do 185 km/h, upozoravaju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Na Krčkom mostu jutros su već izmjereni udari vjetra od oko 120 km/h te je na snazi zabrana je prometa za I skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom) u oba smjera, upozorava HAK.

Olujni i orkanski vjetar i drugdje radi probleme u prometu, pa je tako Paški most jutros bio zatvoren za sav promet, a na mostu dr. Franje Tuđmana, autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

Zbog olujne bure u prekidu su i trajektne linije Prizna-Žigljen, Stinica-Mišnjak, 401 Zadar (Gaženica) Ist-Olib-Silba-Premuda, 638 Sumartin – Makarska; brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak te katamaranske linije Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka i 9401 Zadar-Premuda-Silba-Olib.

U Gorskom kotaru probleme u prometu stvara i snježni pokrivač, stoga se prije kretanja na put svakako preporučuje pratiti najnovije informacije HAK-a.

Prema najavama DHMZ-a, nepovoljni vremenski uvjeti nastavljaju se i u utorak, kada je također na snazi crveni meteoalarm za područje Kvarnera, Istre i Dalmacije.

error: Content is protected !!