Grad Krk u novogodišnjem vikendu srušio i zadnje turističke rekorde iz 2019. godine

Za takve rezultate bez sumnje je odgovoran bogat adventski program, koji je posljednjeg dana prosinca Krčanima, gostima i izletnicima ponudio i podnevni ispraćaj 2022. godine, ali i večernji doček 2023. godine

U razdoblju 30.12.2022. do 1.1.2023. godine, odnosno tijekom novogodišnjeg vikenda, u gradu Krku ukupno je ostvareno 2.150 noćenja što je 113% u usporedbi s istim razdobljem 2019. godine. Time je ova referentna godina i u svojoj samoj završnici poslana u povijest, a sljedeća će se sezona, čini se, mjeriti prema rekordnoj 2022.

Najviše noćenja, gotovo 1400 ostvareno je u Ježevac Premimum Camping Resortu, uz 400 noćenja u hotelu Dražica te dvjestotinjak noćenja u objektima  u domaćinstvu, a tijekom blagdana radili su  i Camping Bor te hoteli Maritim i Marina. Najviše noćenja ostvarili su gosti iz Slovenije (772),  Njemačke (647) i Austrije (190).

Za takve rezultate bez sumnje je odgovoran bogat adventski program koji je tijekom čitavog prosinca donio niz koncerata i drugih manifestacija, a posljednjeg dana 2022. godine brojnim gostima ponudio je i ispraćaj stare, ali i doček nove 2023. godine.

Pod koprivićem uz Veliki park brojni Krčani, gosti, kao i veliki broj izletnika, staru godinu je ispratio uz glazbeni program grupe L’amour te ugostiteljsku ponudu na adventskim kućicama, a točno u podne, svi prisutni nazdravili su uz čašu pjenušca vrbničkih vinara i ispratili staru te pozdravili novu 2023. godinu uz zdravicu s krčkim gradonačelnikom. Ukupno je podijeljeno čak tisuću čaša pjenušca, uz pravu gužvu i šušur na ulicama i rivi kakav je inače uobičajen za ljetne mjesece.

Već poznata adventska polukupola na večernjem dočeku nove godine ugostila je pak glazbeni show “Na krčkoj strani”, u sklopu kojeg su nastupile pjevačke zvijezde popularne HRT-ove emisije “A strana”: Eni Jurišić, Daniel Jurišević, Vjekoslav Ključarić i Ana Cerovac. Bend koji je pratio ove mlade talentirane pjevače sastavljen je od lokalnih glazbenika – Izidor Vasilić na bubnju, Kristijan Vasilić na gitari, Nikola Parčić na bas gitari te Nikola Celić na klavijaturama. Kombinacija odličnog koncerta autorskih, stranih i domaćih pjesama osigurala je odličan provod i idealan uvod u novu 2023. godinu, a što je i potvrdila izuzetna posjećenost domaćih i stranih gostiju.

“Jako mi je drago što je planirani program bio tako dobro posjećen, a i jako mi je drago što smo usprkos izrazito kišovitom prosincu uspjeli održati cijeli adventski program, iako brojne događaje u izmijenjenim terminima. To nam je kao organizatorima bilo puno zahtjevnije, ali potrudili smo se, a pri tome i prilagodili svjetskom prvenstvu budući da smo organizirali i gledanje polufinalne utakmice Argentina – Hrvatska  i na velikom video zidu”, ističe direktorica TZG Krka Ivana Kovačić i dodaje:

“U Krku su tako tijekom prosinca nastupili DJ Alex Sabattini, Šajeta, grupa Insula, ženska klapa Vejanke, akustični band Ego3pizze, Marko Kutlić, Gradska glazba Krk, Antonela Doko & Vladimir Babin, klapa Iskon, Stefany Žužić kao i brojni polaznici glazbenih programa i radionica iz Krka”.

error: Content is protected !!