Što se sve sprema na All that Jazz festivalu u Malinskoj? Evo pregleda događanja

Kažu da šećer dolazi na kraju, pa tako i grupa CHUI zatvara 4. izdanje festivala. Chui je space jazz rock sastav iz Zagreba koji dovodi jazz u novu galaksiju

Stiglo nam je i četvrto izdanje All that Jazz mini festivala umjetnosti u organizaciji TZO Malinska – Dubašnica i udruge Termen iz Malinske, koji iz godine u godinu dodaje novu komponentu u vezi obogaćenja sadržaja. Što je sve ove godine na programu? Donosimo pregled događanja.

01.09.2022 -20:30 KDB – Razz & Mikuljan Wind Factory

Razz & Mikuljan Wind Factory“ jazz je projekt koji su uslijed višegodišnje, neformalne, ali učestale zajedničke suradnje, pokrenuli riječki saksofonist i trubač iz Labina Denis Razumović – Razz i Robert Mikuljan. Uz Razza i Mikuljana u kreiranju glazbe, kao ravnopravni solisti sudjeluju još i Karlo Lovrić na Hammond  orguljama  i Rajko  Ergić na  bubnjevima.  Razz  i  Mikuljan  inače  su   pokretači   i   nositelji underground riječke jazz scene, a, bend će se ovom prilikom predstaviti autorskim kompozicijama Razza, Mikuljana i Lovrića te izborom standardnih jazz kompozicija iz mainstream i bebop ere.

Dvodnevna slikarska radionica akrilom “SOUND ON CANVAS/ ZVUK NA PLATNU” održat će se 02. & 03.09. od 10 do 12 sati na trgu u Malinskoj.

Polaznici radionice napravit će seriju od 8 interaktivnih slikarskih radova, koji će potom biti izloženi na trgu za sve posjetitelje do subote do 18:00 sati, nakon čega sele u u Kuća dubašljanske baštine. Cilj radionice je napraviti interaktivnu izložbu, na kojoj će posjetitelji moći svirati slike kao glazbeni instrument te improvizirati uz pozadisku glazbu.

Voditelji radionice su akademski slikar Ivan Car i sound artist Andro Manzoni.

Prijave – FB stranica All That Jazz.

Sudjelovanje na radionici je besplatno! Dvodnevna radionica je ograničena na 8 polaznika.

02.09. – Jazz na vesla – 18:00 – 19:30ž

Bojan Skočilić – kontrabas, Franjo Črnjarić – sax, Andro Manzoni – bubnjevi svirat će najpoznatije jazz standarde

18:00 – 19:30 – SPAKKA ZUCK

SpakkaZuck je sedmeročlani brass band iz Trsta. Band svira od 2022. godine, a repertoar se satoji od tradicionalnih New Orleans dixie standarda, orginalnih skladbi te aranžmana širokog žanrovskog spektra. Osim nastupa na ulicama Trsta, Venecije, Grada te ostalih gradova sjevero-istočne Italije, u ovo kratko vrijeme postojanja, SpakkaZuck je nastupio i na Trieste Loves Jazz festivalu te na nekolicini manjih evenata u regiji. Dakle veoma zabavan sedmeročlani bend puhačkih instrumenata kojeg svakako treba poslušati.

20:00 Vedran Ružić trio

Vedran Ružić, nagrađivani liburnijski jazz glazbenik i vizualni umjetnik, u Malinsku donosi svoj najnoviji multimedijalni projekt „6 metara“. Publici će se predstaviti tijekom programa u kojem će prikazati film „6 metara“ te zajedno s gostima odsvirati skladbe s istoimenog albuma uz popratni vizualni sadržaj.

Vedran Ružić vizualni je umjetnik i jazz-glazbenik (kontrabas i bas gitara). Pohađao je Jazz konzervatorij u Klagenfurtu, a diplomirao je 2018. godine na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, smjer slikarstvo. Iza sebe ima trideset samostalnih te petnaestak zajedničkih izložbi u galerijama u Hrvatskoj i inozemstvu, a posljednjih godina fokusirao se na multimedijalni pristup umjetnosti. Autor je pet jazz- albuma, ko-scenarist filma Spiritual Market, redatelj filma 6 metara, a dobitnik je glazbenih nagrada Porin i Status.

Inače, Vedranovi radovi, odnosno serija crteža i kratki dokumentarni film moći će se pogledati na prvom katu KDB za vrijeme trajanja festivala u regularnom radnom vremenu Kuće dubašljanske baštine.

03.09. , 20:00 CHUI

Kažu da šećer dolazi na kraju, pa tako i grupa CHUI zatvara 4. izdanje festivala. Chui je space jazz rock sastav iz Zagreba koji dovodi jazz u novu galaksiju. Inspirirani znanstveno-fantasičnim televizijskim serijama, filmovima i stripovima, stvorili su unikatnu glazbenu fuziju koja je čvrsto utemeljena u jazzu, ali ne zazire od izleta u ostale žanrove. Bend je osmislio Toni Starešinić, afirmirani klavijaturist hrvatske glazbene scene.. Chui danas uz Tonija čine Vojkan Jocić, šest puta nagrađen Statusom “Najbolji jazz saksofonist”, koji se priključio 2014. godine, te bubnjar Ivan Levačić (ABOP, ELEVEN) i basist Konrad Lovrenčić (Elemental), pridruženi 2016. godine.

Chui je izdao prvi, istoimeni album 2012. godine, a slijedio ga je “The Second Arrival” koji je doveo do velike prihvaćenosti u krugovima glazbene kritike. Treći album “Third Sun from the Stone” izdan je 2015. godine, a glazbena kritika izabrala ga je za album godine prema Nacionalovoj anketi. 2017. godine Chui je izdao album “Chui Ovu Glazbu” u izvedbi sa Jazz Orkestrom HRT-a te je album nagrađen Porinima “Najbolji album jazz glazbe” i “Najbolja jazz izvedba”. 2019. godine Chui je izdao posljednji album “Iz kapetanovog dnevnika” koji je u samo nekoliko tjedana postao njihov najviše ocijenjen album do sad. Nastupali su diljem Europe na brojnim jazz i alternativnim festivalima uz izvođače poput Kamasija Washingtona, Medeski, Scofield, Martin & Wood, i brojne druge.

Video mapiranje KDB za vrijeme trajanja festivala raditi će riječki umjetnik Damjan Šporčić pod umjetničkim nazivom Oblik3, tako da pozivamo svih neka dođu u Bogoviće u Kuću dubašljanske baštine – oazu umjetnosti  općine Malinska – Dubašnica. Za one koji ne znaju, Kuća se nalazi preko puta župne crkve sv. Apolinara.

Ulaz na sva događanja je besplatan.

error: Content is protected !!