Advent u Cresu ove godine donosi brojna iznenađenja

Blagdanska čarolija uz stotine lampica i prigodnih dekoracija zavladat će Cresom od 26. studenog 2022. do 31. prosinca 2023. godine, a posebno iznenađenje očekuje nas 30. prosinca uz nastup popularne grupe Vatra

Bogat program Adventa u Cresu, koji se održava u organizaciji Grada Cresa i TZG Cres, ove godine donosi brojne novitete zahvaljujući velikom odazivu creskih udruga, institucija, klubova, ugostitelja, pojedinaca i drugih koji će dati sve od sebe kako bi Advent u Cresu zasjao posebnim blagdanskim sjajem. Novost ovogodišnjeg Adventa je da će se uz glavni gradski trg prigodno urediti i dodatne lokacije s posebnim naglaskom na creske palače, a vrlo atraktivno bit će i Šetalište 20. travnja koje postaje centar adventskih događanja.

Advent u Cresu započet će u subotu 26. studenog u 19:00 h kada će gradonačelnik Marin Gregorović i fra Vitomir Glavaš na glavnom gradskom trgu zapaliti prvu adventsku svijeću.

Šetalište 20. travnja, kao centralna lokacija adventskih događanja, svaki će dan ponuditi prigodnu ugostiteljsku ponudu, a vikendima će ugostiti brojna događanja poput koncerata, radionica za najmlađe, kuhanja Božićnog brudeta u organizaciji ŠRD Parangal, te prigodnih programa DVD-a Cres, Zajednice Talijana Cres i drugih.

Iz bogatog programa tijekom prosinca izdvajamo koncerte Christmas Jazz Tria, Creskih glazbenika, zbora Vittorio Craglietto, klape Burin i drugih glazbenika, dok će poseban spektakl uslijediti 30. prosinca kada u Cres stiže popularna grupa Vatra.

Program Adventa u Cresu posebno će razveseliti najmlađe koji će sudjelovati u prigodnim radionicama i naučiti ukrašavati keksiće u sklopu Margaretine male škole slastica, izrađivati prigodne dekoracije od creske vune u sklopu Rutine tvornice čarolije te uživati u društvu sv. Nikole i Djeda Božićnjaka. Atraktivne radionice za djecu pripremili su i Creski muzej i Palača Moise.

Oni željni aktivnog Adventa moći će uživati u adventskom usponu na sv. Bartolomej 10. prosinca i adventskom treningu koji će se održati 16. prosinca. Oba događanja održavaju se u organizaciji SRK Samo pozitiva, dok će se u organizaciji ŠRD Parangal održati natjecanje u udičarenju za odrasle i djecu.

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg Adventa, DVD Cres i ove godine priprema zanimljiv program i vrlo atraktivno prigodno uređenje.

U subotu, 17. prosinca održat će se Adventska butega, na kojoj će se predstaviti lokalni proizvođači i ponuditi svim posjetiteljima originalne poklone za pod bor.

Posebno atraktivno događanje „Crescendo Elements“ održat će se 23. prosinca u Palači Moise. Crescendo Elements je multimedijalni kulturni program koji se sastoji od glazbenog koncerta Astrid Kuljanić i Mata Muntza, izložbe kostima od creske vune Vesne Jakić, izložbe fotografija kostima od creske vune na lokacijama Cresa i New Yorka fotografa Francesca Morettija te radionice filcanja vune u cvijet pod vodstvom Vesne Jakić.

Na blagdan sv. Stjepana, 26. prosinca, održat će se tradicionalni Božićni koncert klape Teha i gostiju u crkvi sv. Marije Velike.

U petak, 30. prosinca u Cresu će povodom Dana Grada Cresa, nastupiti popularna grupa Vatra koja će dodatno zagrijati atmosferu u gradu, dok će tradicionalni ispraćaj Stare godine u podne zaokružiti bogat program događanja kojim će Cresanke i Cresani te svi njihovi gosti zaključiti 2022. godinu.

Atraktivni prigodni programi održavat će se i u creskim ugostiteljskim objektima.

Program Adventa u Cresu potražite na https://visitcres.hr/otok-cres/manifestacije-cres/advent-u-cresu.aspx

error: Content is protected !!