Zračna luka Rijeka zapošljava, najavljeni i novi letovi Lufthanse i Ryanaira

Zračna luka Rijeka nove djelatnike traži uoči ljetne sezone za koju su nove letove već najavili iz Lufthanse, ali i Ryanaira

Iz Zračne luke Rijeka ovih dana stiže niz dobrih vijesti, kako za putnike tako i za one koji traže posao. Raspisan je naime natječaj za veći broj djelatnika za poslove unutar djelatnosti kojom se bavi ZL Rijeka, a riječ je o prihvatu i otpremi zrakoplova, putnika i stvari, zaštiti civilnog zračnog prometa, kao i komercijalnim i administrativnim poslovima.

Od kandidata se traži najmanje srednja stručna sprema, poznavanje engleskog jezika, vozačka dozvola B kategorije, poznavanje rada na računalu, timski rad i fleksibilnost te pozitivan stav prema radnoj okolini, zadacima i ostvarenjima.

Buduće zaposlenike čeka ugovor na neodređeno s obaveznim probnim rokom od šest mjeseci te prilika za daljnje napredovanje i profesionalni razvoj i usavršavanje u dinamičnom međunarodnom poslovnom okruženju. Spominje se i povećanje plaće sukladno napredovanju, kao i stimulacije i bonusi, ali i kontinuirana edukacija i primanja iznad hrvatskog prosjeka.

Zračna luka Rijeka nove djelatnike traži uoči ljetne sezone za koju su nove letove već najavili iz Lufthanse, ali i Ryanaira.

Njemačka Lufthansa, članica Star Alliance grupacije, u predstojećem ljetnom redu letenja povećat će broj tjednih rotacija između Frankfurta i Rijeke, javlja portal Croatian aviation. Osim linije prema Munchenu, Lufthansa će dva puta tjedno između Frankfurta i Rijeke. Linija bi s prometom trebala krenuti 09. travnja, subotom, a od 25. svibnja uvodi se i drugi tjedni let, srijedom. Letovi srijedom odvijat će se u večernjem, a subotom u jutarnjem terminu.

Prema trenutnim najavama, Ryanair bi s Krka trebao letjeti za Bruxelles – Charleroi, London – Stansted te Stockholm – Arlanda i to po dva puta tjedno za svaku od destinacija. Linije bi putnicima trebale biti dostupne od 27. ožujka do 27. listopada.

error: Content is protected !!