Završila treća po redu ljetna škola hrvatskog jezika Croatian kids – Croki 2022

I roditelji i voditeljice i sama djeca ponosni su na ovih tjedan dana bez mobitela i kompjutera u koji je stalo jako puno kvalitetnih aktivnosti i gdje je stvoreno puno lijepih uspomena i prijateljstava

Završila je treća po redu ljetna škola hrvatskog jezika Croatian kids – Croki 2022 u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Bruxelles, koja se posljednjih dana održavala na otoku Krku. Za tu priliku polaznici, njih 21 u dobi od 8 do 13 godina, pripremili su završnu priredbu u kojoj su otpjevali himnu PGŽ-a i glumili najpoznatije krčke knezove i kneginje u improviziranim kostimima, te tako okrunili svoj tjedan na otoku Krku. Izložili su svoje modele frankopanskih kaštela od glinamola pred roditeljima i od načelnika Općine Punat dobili diplome za uspješno završenu školu glagoljice. Na završnom kvizu znanja i voditeljice su iznenadili koliko su dobro popamtili datume i imena frankopanske loze.

Osim vrijednog učenja o povijesti ovih krajeva i jezičnih vježbi, Croki polaznici su se bavili ekologijom mora zahvaljujući institutu Mare Mundi, bili na brodskom izletu brodom Lenica iz Punta, susreli se s Ribafishom na zadnjoj etapi Rokotok projekta, kupali se u ljekovitom blatu u Čizicima, učili streličarenje u krčkom kaštelu s udrugom Maura Kal iz Krka, gostovali na radiju Otok Krk, posjetili moderni DUBoak centar i uživali na iznajmljenim SUPovima kod Lucy’s Paddling Paradise u Malinskoj.

Tijekom dana su skupljali bodove u četiri tima (škampi, meduze, hobotnice i dupini), a svoju kreativu su mogli izraziti u novinarskoj, likovnoj i dramskoj radionici. U večernjim satima su uživali u disku i košarci na igralištu. I roditelji i voditeljice i sama djeca ponosni su na ovih tjedan dana bez mobitela i kompjutera u koji je stalo jako puno kvalitetnih aktivnosti i gdje je stvoreno puno lijepih uspomena i prijateljstava.

error: Content is protected !!