Zaustavio ga suhozid: Drogiran i bez vozačke bježao policiji od Crikvenice do Dobrinja

Zbog počinjenja ovih prekršaja izdani su mu prekršajni nalozi kojima su mu izrečene novčane kazne u ukupnom iznosu od 2.360 eura

Policija je na djelu uhvatila prometnog recidivista koji je počinio novi niz prekršaja. Riječ je o 30-godišnjem hrvatskom državljaninu kojeg je crikvenička policija pokušala zaustaviti u noći 14. ožujka na magistrali na području Jadranova, dok je krećući se iz smjera Crikvenice upravljao osobnim vozilom riječkih registracijskih oznaka. Međutim, spomenuti nije postupio po znakovima policije za zaustavljanje već se oglušio te povećavajući brzinu nastavio vožnju u smjeru Krka, gdje je uslijed neprilagođene brzine na području Dobrinja vozilom udario u kameni suhozid.

U nastavku postupanja 30-godišnjak je priveden u službene prostorije policije te je utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita “B” kategorije. Radi ovog prekršaja policija protiv njega podnosi optužni prijedlog kojim se od nadležnog suda traži da mu se izrekne kazna zatvora u trajanju 90 dana.

Pored tog prekršaja, utvrđeni su mu i drugi prometni prekršaji: nepostupanje po znaku policijskih službenika, odbijanje ispitivanja na prisutnost droga u organizmu te izazivanje prometne nesreće. Zbog počinjenja ovih prekršaja izdani su mu prekršajni nalozi kojima su mu izrečene novčane kazne u ukupnom iznosu od 2.360 eura.

error: Content is protected !!