Slovenac pijan sjeo za neregistrirani quad pa zaradio 13 tisuća kuna kazne

Vozač je zaustavljen u sklopu provedbe pojačanih mjera nadzora vozača mopeda i motocikala, koja je provedena jučer na području Policijske uprave primorsko-goranske u vremenu od 15 do 20 sati i tijekom koje je zabilježeno 28 prometnih prekršaja. 

Krčka policija zaustavila je u prometu slovenskog državljanina, starosti 57 godina koji je jučer, 12. kolovoza oko 16.50 sati u mjestu Pinezići na otoku Krku upravljao četverociklom („quad“), slovenskih registracijskih oznaka. Utvrđeno je kako četverociklom upravlja pod utjecajem alkohola od 1,63 g/kg i bez zaštitne kacige. Isto tako je utvrđeno kako je četverocikl neregistriran, odnosno odjavljen tijekom 2018. godine.

Zatečeni 57-godišnjak je zadržan u službenim prostorijama policije, nakon čega je jutros doveden na nadležni Općinski sud u Crikvenici, Stalna služba u Senju gdje mu je pravomoćnom presudom izrečena novčana kazna u iznosu 10. 000 kuna zbog vožnje pod utjecajem alkohola i zaštitna mjera korištenja inozemne vozačke dozvole na području Republike Hrvatske u trajanju tri mjeseca.

Također, policija mu je zbog vožnje bez zaštitne kacige izrekla novčanu kaznu u iznosu 1.000 kuna, a zbog upravljanja neregistriranim vozilom na iznos od 2.000 kuna.

Inače, spomenuti vozač je zaustavljen u sklopu provedbe pojačanih mjera nadzora vozača mopeda i motocikala, koja je provedena jučer na području Policijske uprave primorsko-goranske u vremenu od 15 do 20 sati i tijekom koje je zabilježeno 28 prometnih prekršaja.

Foto: Ilustracija
error: Content is protected !!