PU PGŽ: Tešku nesreću kod Krka izazvao je poginuli mladić. Fotografije s mjesta nesreće su potresne

22-godišnji vozač Peugeota preminuo je na mjestu događaja. S njim se u vozilu nalazilo još troje putnika, hrvatskih državljana u dobi od 19, 21 i 22 godine, dok se u vozilu marke ”Seat” nalazilo četvero stranih državljana, od čega dvoje djece

Jutros oko 4,35 sati, na državnoj cesti broj 102, u blizini grada Krka, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 22-godišnji hrvatski državljanin. Nakon višesatnog policijskog uviđaja, utvrđene su sve okolnosti ove tragedije, druge na području Krka u posljednja dva dana.

Stradali vozač je upravljajući osobnim vozilom marke ”Peugeot”, riječkih registracijskih oznaka, zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i prilikom kočenja prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera te udario u osobno vozilo marke ”Seat” njemačkih registracijskih oznaka, izvijestila je PU Primorsko-goranska.

22-godišnji vozač Peugeota preminuo je na mjestu događaja. U navedenom vozilu nalazilo se još troje putnika, hrvatskih državljana u dobi od 19, 21 i 22 godine, dok se u vozilu marke ”Seat” nalazilo četvero stranih državljana, od čega dvoje djece.  Svim sudionicima prometne nesreće pružena je liječnička pomoć, a njih šestero prevezeno je u KBC Rijeka.

Tijekom očevida, kojim je rukovodila zamjenica općinske državne odvjetnice, promet se odvijao u smjeru Krka prema Rijeci županijskom cestom 5107, dok se iz smjera Rijeke prema Krku odvijao lokalnom cestom broj 58090 do 8,50 sati uz regulaciju policijskih službenika.

Neposredno nakon nesreće na mjestu događaja intervenirale su sve hitne službe, a o težini sudara najbolje govore potresne fotografije s mjesta nesreće. Policija posljednjih mjeseci redovito upozorava na pojačan oprez i poštivanje prometnih pravila te maksimalno dopuštenih brzina, osobito u okolnostima pojačanog prometa na cestama, no nažalost u posljednja dva dana dva mlada života ipak su nepovratno izgubljena.

Fotografije JVP-a Grada Krka s mjesta nesreće objavljujemo kao još jedan potresan podsjetnik na važnost poštivanja prometnih propisa.

error: Content is protected !!