“Zasadi stablo, ne budi panj!”: Kreće nova kampanja sadnje stabala u Hrvatskoj

U manje od dvije godine okupili su preko 55.000 sudionika i zasadili više od 150.000 stabala

Udruga za zaštitu prirode i okoliša “Zasadi stablo, ne budi panj!” treću godinu za redom provodi Kampanju sadnje stabala diljem Lijepe naše.

Počeli su kao inicijativa građana, u jesen 2019. godine, s namjerom poticanja građana na sadnju stabala, kao prvog koraka prema rješenju ublažavanja klimatskih promjena. Premašili su sva očekivanja i u svega 3 dana zasadili preko 60.000 stabala diljem Hrvatske.

Potaknuti uspjehom, prerasli su u udrugu i nastavili planski i strukturirano organizirati kampanje kolektivne sadnje stabala, u suradnji s institucijama i građanima, za bolje sutra. Odoljeli su i izazovima Covida te su u manje od dvije godine, okupili preko 55.000 sudionika i zasadili više od 150.000 stabala.

Kao rezultat uspješnosti, u prosincu 2020. godine, dodijeljena im je nagrada Nacional Geographica “Žuti okvir” u kategoriji “Život na kopnu“. Nagrada ih, kažu, čini ponosnima, ali ujedno i obvezuje da unatoč poteškoćama nastave djelovanje u cilju poboljšavanja uvjeta života, biološke raznolikosti i prilagođavanja klimatskim promjenama.

Ovom, trećom po redu kampanjom žele nastaviti uspješan niz te se nadaju podršci svih građana, sudjelovanju i promociji iste.

Udruga “Zasadi stablo, ne budi panj!” poziva sve:

Što?           Zasadimo stablo!

Kada?        01. do 30.11.2021. godine

Gdje?         Diljem Hrvatske, i šire

Zašto?       Zbog prirode! Zbog nas! Zbog budućih generacija!

Kako?        Lako! Sadnjom, donacijom, sponzorstvom.

Informacije i prijave dostupne su na:

www.zasadistablonebudipanj.hr

OFC stranica: https://www.facebook.com/UZSNP

FB grupa (nacionalna): https://www.facebook.com/groups/1316145621893222

Prijavni link:

https://forms.gle/bgoNy4uMNRBjemGYA

error: Content is protected !!