FOTO Stara škola u Staroj Baški uskoro bi trebala dobiti novo ruho

Cjelovita rekonstrukcija zgrade omogućit će pokretanje, poboljšanje i proširenje temeljnih lokalnih aktivnosti za stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i društveno – kulturne aktivnosti

Stara škola u Staroj Baški, trenutno u vrlo derutnom stanju, uskoro bi trebala dobiti novo ruho. Naime, Općina Punat prijavila je rekonstrukciju zgrade na natječaj Programa ruralnog razvoja RH, čime se žele osigurati sredstva za njenu obnovu i udahnuti joj novi život.

“Na natječaj Programa ruralnog razvoja RH prijavili smo rekonstrukciju zgrade društvene namjene (staru školu) u Staroj Baški. Cjelovita rekonstrukcija zgrade spriječiti će daljnju degradaciju građevine te će omogućiti pokretanje, poboljšanje i proširenje temeljnih lokalnih aktivnosti za stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i društveno – kulturne aktivnosti”, objavila je Općina Punat.

Ukupna vrijednost prijavljenog projekta iznosi 3.141.433,25 kuna od čega je 2.513.146,60 kuna predviđenih bespovratnih sredstava iz Programa ruralnog razvoja, a 628.286,65 kuna iz Proračuna Općine.

Općina Punat objavila je i vizualno riješenje zgrade po završetku uređenja, iz kojeg je razvidno da se planira zadržati autentičan izgled, uz poboljšanja koja će pridonijeti njenoj funkcionalnosti.

Foto: Općina Punat
error: Content is protected !!