Mažoretkinje, karatisti, robotičari, čitači: 235 tisuća kuna Marina Punat Grupe za svjetlu budućnost otoka

Mažoretkinje, sportaši, robotičari, mali knjiški moljci – kolika je vrijednost donacija Marina Punat Grupe najbolje svjedoči raznolikost projekata i broj mališana koji će zahvaljujući njima steći neprocjenjiva iskustva i uspomene

Čak 235 tisuća kuna Marina Punat Grupe danas je uručeno predstavnicima četiriju krčkih udruga čije su projekte građani prepoznali kao najvrjednije za podizanje kvalitete života u Puntu. Na natječaju kojim su za svoje favorite po prvi put glasali sami Puntari sa premoćnom većinom od 1492 glasa pobijedile su Mažoretkinje otoka Krka, koje su time zaslužile donaciju od 80 tisuća kuna.

“Još ne znamo sve detalje, ali već pripremamo koreografiju kojom ćemo se predstaviti u New Yorku, gdje ćemo prodefilirati čuvenom Petom avenijom na velikoj paradi Kolumbu u čast. 80 tisuća kuna bit će utrošeno na izradu mažoret uniformi koje smo dosad posuđivale”, kažu djevojke, uz veliki osmijeh i još veće hvala Marina Punat Grupi, kao i svima koji su glasali za njih.

Na drugom mjestu našao se Karate klub Krk Croatia sa 565 glasova. Predsjedniku jednog od najuspješnijih krčkih klubova, Samuelu Roksandiću, direktor Marina Punat Grupe Marijan Topolovec uručio je donaciju od 60 tisuća kuna. Zahvaljujući ovoj svoti Karate klub Krk ima velike planove za predstojeće razdoblje. Na berbu medalja krčki karatisti već su – zahvaljujući predanom radu – navikli, no u planu su sada i otvoreni treninzi, tečajevi samoobrane, još jedan kamp… Ideja ne nedostaje.

Udruga Srcem za Punat također dobro zna na što će utrošiti 45 tisuća kuna koliko je dobila zahvaljujući 405 glasova građana: bit će to radionica robotike i 3D modeliranja namijenjena djeci od 7 do 15 godina, kojom će mladi robotičari dobiti priliku steći znanja i iskustvo u zanimanjima budućnosti.

“Odlučili smo ove godine prepustiti izbor najboljih projekata građanima, kako bi natječaj bio što transparentniji i objektivniji. Drago mi je što smo bili u mogućnosti povećati početni fond sa 200 tisuća na 235 tisuća kuna, a ono što mogu obećati je da svakako nećemo na tome stati. Marina Punat Grupa već ima tradiciju doniranja sredstava ondje gdje je najpotrebnije, pa ćemo tako i ove godine osigurati značajna sredstva za pomoć prvenstveno oboljeloj djeci, ali i drugdje gdje će to potreba tražiti”, istaknuo je Marijan Topolovec, direktor Marina Punat Grupe.

Upravo zahvaljujući povećanju početnog fonda, kao četvrti projekt sa 316 glasova među dobitnike sredstava upisala se i OŠ “Fran Krsto Frankopan” Krk, PŠ Punat, koja će dobivenim novcem opremiti Književni kutak i urediti Stripoteku, za koju se već prikupljaju stripovi. Za opremanje Književnog kutka Marina Punat Grupa osigurala je 50 tisuća kuna, zahvaljujući kojima će svoj prostor za okupljanje dobiti školski književni klub, formiran prošle godine.

Mažoretkinje, sportaši, robotičari, mali knjiški moljci – kolika je vrijednost ovih donacija najbolje svjedoči raznolikost projekata i broj mališana koji će zahvaljujući njima steći neprocjenjiva iskustva i uspomene, a sve kao ulog u svjetlu budućnost samog otoka i naraštaj vrijednih, pametnih mladih ljudi.

error: Content is protected !!