Vrh: Proslava Miholje uz koncert Klape Tramuntana

Proslava započenje svetom misom u župnoj crkvi sv. Mihovila, a nastavlja se nastupom Kulturno-umjetničkog društva Vrh i cjelovečernjim koncertom Klape Tramuntana

Povodom blagdana sv. Mihaela (Mihovila) arkanđela ili lokalni rečeno Miholje, u naselju Vrh se u četvrtak, 29. rujna 2022. godine, priređuje prigodan program.

Proslava u popodnevnim satima tako započenje svetom misom u župnoj crkvi sv. Mihovila, a nastavlja se nastupom Kulturno-umjetničkog društva Vrh i cjelovečernjim koncertom Klape Tramuntana, i to na trgu pred župnom crkvom.

Jedni od čuvara otočnog folklornog nasljeđa, Kulturno-umjetničko društvo Vrh, iznova će donijeti pučku glazbu specifičnog sloga koja se izvodi na sopelama, drvenom tradicijskom glazbalu prodornog zvuka, narodne plesove – tance, ali i kompleksnu ljepotu narodnih nošnji. Primorsko glazbeno nasljeđe predstavit će i muška Klapa Tramuntana iz Kraljevice koja se oslanja na vokalno-instrumentalni izričaj što znači da karakteristično višeglasno pjevanje prate gitarom i mandolinom. Tramontanu danas čine znana imena primorske scene, s višegodišnjim iskustvom djelovanja u raznim klapskim sastavima.

Program Miholje:

17.00, sveta misa u župnoj crkvi sv. Mihovila

18.30, nastup Kulturno-umjetničkog društva Vrh na trgu pred župnom crkvom

19.00, koncert Klape Tramuntana na trgu pred župnom crkvom

Izvor i foto: Grad Krk
error: Content is protected !!