Nijemac u Krku mrtav pijan napao i ozlijedio policajca

Utvrđena mu je koncentracija alkohola u organizmu od 2,36 promila

Podnošenjem kaznene prijave protiv 37-godišnjeg njemačkog državljanina dovršeno je kriminalističko istraživanje koje su proveli policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s Policijskom postajom Krk, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela napad na službenu osobu.

Riječ je o počinitelju koji je u srijedu, 21. rujna oko 23.30 sati, u središtu Krka pod utjecajem alkohola narušavao javni red i mir te dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja ih vrijeđao, omalovažavao i ometao u postupanju. Pružajući aktivni otpor pri tome je i fizički nasrnuo na njih te jednog od službenika udario i ozlijedio.

Spomenuti počinitelj sa sobom nije imao osobne dokumente pa je njegov identitet utvrđen naknadno tijekom istraživanja, a uz to mu je utvrđena i koncentracija alkohola u organizmu od 2,36 promila.

Završetkom kriminalističkog istraživanja, radi osnovane sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, 37-godišnji Nijemac je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Pored toga je i prekršajno sankcioniran u skladu s odredbama čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

error: Content is protected !!