Vođena šetnja: Dobrinjštinu pasaj i Kivni se utoćaj

Vođena šetnja je besplatna za sve sudionike uz obaveznu prethodnu prijavu

Udruga sportske rekreacije „Kivna“ u nedjelju 24. rujna 2023. s početkom u 10,00 sati iz Klimna (ispred sidra) organizira vođenu šetnju pod nazivom „Dobrinjštinu pasaj i Kivni se utoćaj“.

Šetnja kreće iz Klimna te vodi starim kolnim putem do Dobrinja. Postoji mogućnost polaska iz Dobrinja (kod groblja u Dobrinju oko 11 – 11.30 sati), gdje će se sudionici moći pridružiti grupi koja će doći iz Klimna.

“Od Dobrinja do skretanja za Dolova hoda se asfaltom te je potreban oprez zbog vozila koja prolaze prometnicom. Dolaskom do Dolova ulazi se u srce Dobrinjske prašume te put vodi do slapa Vretenica po šumskim putevima. Slijedi jedno kraće probijanje kroz šumu do drugog slapa Skakavica. Dolazi se na stazu koja vodi do Gostinjca te prolazi kraj crkvice Svetog Vida gdje dolazimo do osnovne škole u Dobrinju. Tko se pridružio u Dobrinju nastavlja do Dobrinja, ostali idu kolnim putem do Stupice gdje smo već prošli na putu za Dobrinj te se opet po istom putu vraćamo prema Klimnu. Po dolasku u Klimno tko želi može se okupati, članovi udruge Kivna sigurno hoće”, kažu organizatori.

Vođena šetnja je besplatna za sve sudionike uz obaveznu prethodnu prijavu. Po dolasku u Klimno organiziran je ručak na igralištu za svih – obavezna je prethodna najava i kotizacija u iznosu od 6,00 Eura.

Dužina staze je oko 13,50 km te je srednje zahtjevna. Predviđeno trajanje šetnje je 4-5 sati. Treba se prikladno obući i obuti te obavezno ponijeti zaštitu za sunce, kao i dovoljno tekućine. Hoda se na vlastitu odgovornost.

Kontakt za prijavu: mobitel: 091/231-0979 Iva Lončarić Tićak ili e-mail: udruga.kivna@gmail.com

error: Content is protected !!