Punat: Osvoji Crni Biser i prošeći stazama puntarskih težaka

Subota, 23. rujna rezervirana je za obiteljsku biciklijadu, dok je u nedjelju 24. rujna na rasporedu sportska i rekreativna biciklijada te atraktivna pješačka tura „Stazama puntarskih težaka“

Povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma, TZ Punat i Bike centar Krk & Fitness centar Koralj – Krk pozivaju sve zainteresirane na 13. tradicionalnu biciklijadu “Osvoji Crni Biser”.

“Provedite aktivni vikend sa svojom obitelji u prirodi, uz jednu od BIKE ili HIKE aktivnosti. Subota, 23. rujna rezervirana je za obiteljsku biciklijadu, dok je u nedjelju 24. rujna na rasporedu sportska i rekreativna biciklijada te atraktivna pješačka tura „Stazama puntarskih težaka“. Prvih 100 sudionika na dan biciklijade će dobiti majicu, dok je za sve sudionike osigurana okrepa na stazi i ručak nakon biciklijade. Kotizacija iznosi 10.00 Eur po osobi, uz besplatno sudjelovanje za djecu do 12 godina”, najavljuju organizatori.

Kotizacija se plaća prije starta, a prijave su obvezne putem online obrasca dostupnih OVDJE. Za sve koji nemaju bicikle a žele sudjelovati, moguće je iznajmiti bicikle u Bike Centru Krk.

Raspored:

BIKE:

23.9. – OBITELJSKA BICIKLIJADA
Dužina: 18 km
14:00 prijava
15:00 polazak
OBITELJSKA ruta je namijenjena obiteljima sa djecom i vozit će se po asfaltnoj i laganoj makadamskoj podlozi u dužini od 18 km. Nakon završenog đira slijedi dolazak do Beach Bara Medane i mini bike parka, a zatim i okrepa na plaži. Obavezna je roditeljska pratnja.

24.9 – REKREATIVNA BICIKLIJADA
Dužina: 27 km
Ukupni uspon: 550 m
9:00 početak prijava
9:45 Istezanje za bicikliste pod vodstvom Svjetlana Surya & Fitness Centar Krk – Koralj
10:10 start rekreativne i sportske grupe
REKREATIVNA grupa će proći stazu od 27 km, po 90% makadamskoj podlozi i panoramskim pogledom i spustom niz PUT TRI KRIŽA.

Raspored: 24.9 – SPORTSKA BICIKLIJADA
Dužina: 40 km
Ukupni uspon: 800 m
9:00 početak prijava
9:45 Bike istezanje za bicikliste pod vodstvom Svjetlana Surya & Fitness Centar Krk – Koralj
10:00 start rekreativne i sportske grupe
Zbog tehnički zahtjevnijih puteva sportske biciklijade, ne preporučuje se sudjelovanje početnicima i djeci. Prolazi krčkim kršem, između stoljetnih gromača.
Sudionicima sportske rute preporučuje se da u svoje navigacijske uređaje skinu KMZ i GPX zapis rute biciklijade te da po njoj voze trasu rute ako ne mogu pratiti tempo grupe.

HIKE:

24.9. – STAZAMA PUNTARSKIH TEŽAKA
Dužina: 8 km
Ukupni uspon: 220 m
9:00 početak prijava
9:45 Istezanje pod vodstvom Svjetlana Surya & Fitness Centar Krk – Koralj
10:20 start hike grupe
Ova pješačka tura vodi stazama puntarskih težaka, kuda se nekada išlo obrađivati zemlju iznad Punta. Nakon što ste dosegli najveću točku, kreće spuštanje stazom 3 križa sve do puntarske obale. Kroz puntarske gromače grupu će voditi Svjetlana Surya.

Sve dodatne informacije dostupne su OVDJE.

error: Content is protected !!