Više od stotinu bivših članova zajedničkom fotografijom čestitalo 50. obljetnicu KUD-u Punat

Ukupno je u projektu sudjelovalo 147 članova, a na fotografiji koju potpisuje Fran Karabaić našlo ih se 133

Pedeseta godišnjica KUD-a Punat ovoga je vikenda bila povod za okupljanje više od stotinu bivših KUD-ovaca, koji su se okupili kako bi snimili čestitku KUD-u i ovaj susret ovjekovječili zajedničkom fotografijom.

“Generacije Puntara i otočana svoju su mladost provele u KUD-u Punat. Kroz KUD smo zavoljeli ples, pjesmu, putovanja… U KUD-u smo sklapali doživotna prijateljstva, zaljubljivali se i odrastali. Svatko od nas utkao je dio sebe u KUD i KUD je zauvijek postao dio nas! Upravo zato, iako su prošle godine i desetljeća od našeg aktivnog djelovanja u KUD-u, nije bio problem okupiti 2 sopca, 5 svirača i sviračica, 45 plesačica + jednu plesačicu u trbuhu, 24 plesača te KUD-u u čast i za čestitku povodom 50. obljetnice obuti plesne cipelice, jer šteta bi bilo da je ovako velika obljetnica prošla bez našeg doprinosa”, napisala je na FB-u Vedrana Dunato Polonijo, na čiju inicijativu su se okupili puntarski KUD-ovci.

Uz KUD-ovce na čelu sa Stankom Mihajlovićem, dugogodišnjim umjetničkim voditeljem KUD-a, fotografiranju su se pridružili i nekadašnji folkloraši Osnovne škole Punat koji su, kao preteča današnjeg KUD-a, učili domaći tanac od 60-ih godina do osnutka društva 1973. godine. Ukupno je u projektu sudjelovalo 147 članova, na fotografiji koju potpisuje Fran Karabaić, našlo ih se 133.

“Prije fotografiranja snimili smo par kadrova neizostavnog domaćeg tanca i svim plesačima dragog bunjevca koji će biti dio video čestitke kojom svim sadašnjim članovima i vodstvu KUD-a čestitamo veliku obljetnicu i želimo puno uspjeha u daljnjem radu! Čestitka se očekuje kroz mjesec dana, do službenog obilježavanja obljetnice”, kaže Vedrana i dodaje:

“Zadnji put su se bivši KUD-ovci okupili 2008. godine kako bi voditelju Stanku čestitali 66. rođendan i iznenadili ga megabunjevcem, u kojem je sudjelovalo 54 plesača i 10-ak svirača. Tako da vidite da smo specifična ekipa koja voli akciju. Najstariji plesač, osim Stanka, ovoga je puta bio rođen 1944. godine”.

Kako ističe Vedrana, ovo okupljanje bilo je neslužbeno, ali – od srca:

“HVALA vam od srca što ste i ovaj put omogućili da moju malu ludost pretvorimo u lijepo sjećanje i trajnu uspomenu! HVALA za izdvojeno vrijeme za svaku probu, riječi podrške i pozitive… Neizmjerno HVALA našem Franu Karabaiću, bez njega realizacija ovog projekta ne bi bila moguća! Malo koji KUD može se pohvaliti da ima toliki broj bivših članova koji i danas prate njihov rad i vesele se svakom njihovom uspjehu. A na službenoj proslavi u organizaciji KUD-a, sigurna sam da ćemo se opet skupiti i u velikom broju biti najglasnija podrška iz publike mladim KUD-ovcima sa velikim smješkom na licu, suzom u oku i punim srcem!”

error: Content is protected !!