Klimno: Uspješno okončana akcija traganja i spašavanja brodolomaca stradalih u nevremenu

Austrijski bračni par je izjavio kako se nesreća dogodila uslijed iznenadnog nevremena na moru, koje ih je odbacilo na stijene

Akcija traganja i spašavanja bračnog para, državljana Republike Austrije, pokrenuta je jutros, 30. srpnja u 07.41 sati, nakon što je u MRCC Rijeka zaprimljena dojava o njihovom nestanku.

Nedugo nakon početka koordiniranog traganja, u 09.50 sati u MRCC Rijeka dojavljeno je o pronalasku dvoje brodolomaca kod mjesta Klimno, u uvali Poružinj, koji su zatečeni na brodici nasukanoj na obalne stijene. Muškarac je u nesreći pretrpio lakše tjelesne ozljede te je odbio ponuđeni medicinski prijevoz, dok njegova supruga u nesreći nije ozlijeđena.

Na poziciji nesreće, osim štete ne brodici nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša.

Preliminarnim očevidom ustanovljeno je da je nasukana brodica austrijske zastave, duljine 5,6 metara u vlasništvu druge osobe, također austrijskog državljanina, kojemu je iz nadležnosti riječke Kapetanije izdan nalog za odsukavanje i tegalj, dok je austrijski bračni par izjavio kako se nesreća dogodila uslijed iznenadnog nevremena na moru, koje ih je odbacilo na stijene.

Nakon dovršetka očevidnih radnji, spašeni bračni par spasilačkim brodom „VID“ prevezen je u mjesto Šilo, čime je ova akcija uspješno okončana.

error: Content is protected !!