VIDEO PGŽ šalje 400 tisuća kuna pomoći Petrinji, Sisku i Glini

Jutros oko 6 sati, na poziv iz Hrvatskog Crvenog križa, 9 pripadnika županijskog interventnog tima Društva Crvenog križa PGŽ s opremom i dva vozila uputili su se u Sisak. 

U znak solidarnosti, za pomoć stanovnicima stradalih gradova u potresu na području Sisačko-moslovačke županije, župan Zlatko Komadina upravo je donio odluku o još jednoj donaciji Primorsko-goranske županije – dodatnih 300 tisuća kuna, po 100 tisuća kuna Petrinji, Sisku i Glini. PGŽ je ukupno osigurala 400 tisuća kuna za pomoć stradalima u potresima.

“Najmanje što se u ovom trenutku može učiniti jest pokazati solidarnost i pomoći kako god možemo i koliko god možemo svima kojima je danas potrebna pomoć”, poručio je župan Komadina u brzojavu sućuti za poginule u potresu koji je, u ime svih stanovnika PGŽ uputio obiteljima stradalih, županu Žižiću i gradonačelnicima Siska, Petrinje i Gline.

Jutros oko 6 sati, na poziv iz Hrvatskog Crvenog križa, 9 pripadnika županijskog interventnog tima Društva Crvenog križa PGŽ s opremom i dva vozila uputili su se u Sisak. Tamo će se priključiti ostalim članovima interventnog tima Hrvatskog Crvenog križa i volonterima te zajedno s njima pružati potrebnu pomoć stradalom stanovništvu od potresa.

Svi članovi tima su educirani za reakcije u kriznim situacijama te su spremni za pružanje prve pomoći, psihosocijalne pomoći i obavljanje svih drugih zadataka koji im se dodijele. Uz jedno vozilo CK je i Komunalno društvo Eko Murvica iz Crikvenice ustupilo kombi vozilo s obzirom da je trebalo uz ljude prevesti i dosta opreme.

U svim krčkim općinama od sinoć se prikupljaju donacije za stradala područja. Gdje donirati i što je sve potrebno možete pročitati OVDJE.

error: Content is protected !!