VIDEO Orden grada Krka dodijeljen četvorici mladih Krčana koji su iz olujnog mora spasili djeda i unuka

“Poštovani, zahvaljujemo vam na svesrdnoj pomoći koju ste nam pružili tijekom tragičnog događaja na plaži Plav 3.10.2020. Veliko hvala od srca!”, riječi su zahvale koje su obitelji spašenog dječaka i njegovog djeda

Trojica djelatnika autokampa Ježevac, Dino Dminić, Darijo Buršić, Teo Vuković te vatrogasac Đani Petrović primili su danas u Maloj gradskoj vijećnici orden Grada Krka, posebno priznanje za hrabrost i požrtvovnost, dopunjeno posvetom i novčanom nagradom. Riječ je o četvorici Krčana koji su iz olujnih valova početkom listopada spasili djeda i unuka, a zatim dali sve od sebe da spase život i dječakovoj baki.

Bez njihovog požrtvovnog čina tragedija bi bez sumnje bila i daleko veća, a prava je sreća u nesreći što su se u pravo vrijeme na pravome mjestu našli ljudi sa znanjem, iskustvom i fizičkom spremom sposobni boriti se sa preko dva metra visokim valovima i jakim strujama. Dino, Darijo i Đani u akciji spašavanja riskirali su i vlastite živote u moru, dok je Teo s grupom gostiju i prolaznika sudjelovao u spašavanju sa stijena. Kako su spasitelji istaknuli, jedino zajedničkim snagama bilo je moguće spasiti ljude iz pobješnjelog mora – nijedan pojedinac to ne bi mogao sam. Stoga su riječi zahvale upućene i svima koji su na bilo koji način sudjelovali u akciji spašavanja na licu mjesta, a čija imena nažalost ne znamo.

“Poštovani, zahvaljujemo vam na svesrdnoj pomoći koju ste nam pružili tijekom tragičnog događaja na plaži Plav 3.10.2020. Veliko hvala od srca!”, riječi su zahvale koje su obitelji spašenog dječaka i njegovog djeda, u trenucima najveće tuge nakon gubitka bake, pronašli za svoje spasioce.

Osim obitelji i krčkog gradonačelnika, svoje zahvale mladim Krčanima, ali i ostalim poimence nespomenutim pojedincima uključenim u lanac spašavanja također su uputili načelnik Policijske postaje Krk Dejan Hriljac, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Krka Dinko Petrov i direktor destinacije Krk tvrtke Valamar Riviera d.d. Mile Pavlica.

Samog spašavanja prisjetili su se vlastitim riječima i požrtvovni spasitelji. Što su rekli, pogledajte u videu.

error: Content is protected !!