Nove COVID-19 mjere za iznajmljivače i nautičare: Umanjena turistička članarina, pristojba…

Pružatelji ugostiteljskih usluga u domaćinstvu su oslobođeni plaćanja turističke članarine na pomoćne krevete i 50 posto iznosa na osnovne krevete

Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske uz prethodnu suglasnost Ministarstva financija donijelo je pravilnike koji se tiču paušalnog iznosa turističke članarine i turističke pristojbe za pružatelje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu.

Konkretno, donesen je novi Pravilnik o dopuni pravilnika o godišnjem paušalnom iznosu članarine za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu i o obrascima TZ za plaćanje članarine turističkoj zajednici.

Prema novom pravilniku, mjere iz 2020. godine primjenjuju se i na 2021. godinu. Pružatelji ugostiteljskih usluga u domaćinstvu su oslobođeni plaćanja turističke članarine na pomoćne krevete i 50 posto iznosa na osnovne krevete.

Također, donesen je i Pravilnik o oslobođenju od plaćanja turističke pristojbe u 2021. godini. Pravilnik propisuje da se osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu oslobađaju plaćanja pola godišnjeg iznosa turističke pristojbe za glavne krevete i smještajne jedinice u kampu te godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe za pomoćne krevete u cijelosti.

Također, Ministarstvo turizma i sporta donijelo je i Pravilnik o oslobađanju od plaćanja turističke pristojbe za osobe koje borave na plovilu koji nije plovni objekt nautičkog turizma.

error: Content is protected !!