VIDEO Olujno jugo žestoko pogodilo krčke luke, ima nasukanih i potopljenih plovila

“Važna obavijest za sve koji imaju vezane brodove/barke na lukobranu! Primijetili smo nekoliko nasukanih plovila i molimo vas da dođete provjeriti svoja plovila. Sigurnost je na prvom mjestu”

Olujno jugo ovog je petka pokazalo svoju žestinu u brojnim krčkim lukama, ostavljajući ponegdje i potopljene brodice i poplavljene rive.

Visoki valovi stigli su u pratnji povremene kiše i ciklone zbog koje se područje Kvarnera našlo pod “narančastim” upozorenjem Državnog hidrometeorološkog zavoda. Očekivani udari vjetra bili su do 110 km/h, a smirivanje vremena donekle se očekuje tijekom subote, no i dalje uz “žuto” upozorenje zbog jakog vjetra i mjestimično obilnije kiše.

“Važna obavijest za sve koji imaju vezane brodove/barke na lukobranu! Primijetili smo nekoliko nasukanih plovila i molimo vas da dođete provjeriti svoja plovila. Sigurnost je na prvom mjestu! Ako primijetite bilo kakve probleme, odmah pozovite stručne službe ili 112. Budimo odgovorni i brinimo se o našim plovilima zajedno!” objavio je Mjesni odbor Malinska-Bogovići.

Kako je danas izgledalo jugo u krčkim lukama, pogledajte na snimkama:

error: Content is protected !!