Najavljena „Galeb Sail & Ski Race“, jedinstvena sportska manifestacija koja spaja more i gorje

„Galeb Sail & Ski Race“ nastoji revitalizirati važan dio sportske povijesti, projekt „Jadranski slalom“, popularno skijaško i jedriličarsko natjecanje iz 1981. godine na kojem su nastupali velikani iz oba sportska svijeta

Prvi vikend u ožujku rezerviran je za drugo izdanje jedinstvene sportske manifestacije „Galeb Sail & Ski Race“, koja će se od 1. do 3. ožujka 2024. održati na Platku i u Kostreni, a objedinjuje kombinaciju jedrenja i skijanja te tako u pravom smislu riječi spaja primorski i goranski kraj Primorsko-goranske županije.

U petak 1. ožujka, natjecanje će otvoriti popodnevno događanje na Platku, a ukoliko zbog nedostatka snijega ne bude moguće organizirati planirani format večernje veleslalomske utrke, natjecatelji će se okušati u nekoj drugoj sportskoj disciplini dok će se u subotu 2. i u nedjelju 3. ožujka u Kostreni jedriti regata u klasama Šljuka, 420 i Leteći Holandez. Za nagrade će se bodovati oba natjecanja, najavljeno je na konferenciji za novinare u sjedištu PGŽ-a kojoj su prisustvovali pročelnica Sonja Šišić i članovi organizacijskog odbora na čelu s predsjednikom Deanom Pavlakom i predsjednicima Ski kluba Rijeka i Jedriličarskog kluba Galeb.

Kako je uvodno navela pročelnica, ova manifestacija na najljepši način povezuje more i planine i ukazuje na izniman turistički i sportski potencijal naše plavo-zelene županije. U jedriličarskoj regati sudjelovat će posade iz Hrvatske, Njemačke i Italije, rekao je predsjednik Jedriličarskog kluba Galeb Milko Volarić. S obzirom na iznaprosječno toplu zimu teško je predvidjeti hoće li se na Platku moći održati planirani program no prema riječima predsjednika Ski kluba Rijeka Davora Štimca, bude li se skijaška utrka održala, bit će po pravilima FIS-a te najavio sudjelovanje triju bivših olimpijaca, Sebastiana Brigovića, Ide Štimac i Danka Marinellija. O svim tehničkim aspektima na Platku brinut će Goranski sportski centar, potvrdio je direktor GSC-a Alen Udovič naglasivši kako je ovo i jedinstvena prilika za promociju nove žičare Radeševo.

Manifestaciju zajednički organiziraju Jedriličarski klub Galeb, Ski klub Rijeka i Goranski sportski centar pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatskog skijaškog saveza, Hrvatskog jedriličarskog saveza, Općine Kostrena, Turističke zajednice općine Kostrena, Općine Čavle i TZO Čavle. Podršku manifestaciji pružila je i Jadrolinija.

Istaknuto je i kako „Galeb Sail & Ski Race“ nastoji revitalizirati važan dio sportske povijesti, projekt „Jadranski slalom“, popularno skijaško i jedriličarsko natjecanje iz 1981. godine na kojem su nastupali velikani iz oba sportska svijeta te da se rijetko koja regija može pohvaliti s geografskom pogodnošću da se u jednom vikendu na tako maloj udaljenosti mogu održati natjecanja u skijanju i jedrenju.

error: Content is protected !!