Na Krku danas 8 novozaraženih, u županiji udio pozitivnih u padu

Testirano je u posljednja 24 sata 795 osoba, pa je današnji udio pozitivnih u ukupnom broju testiranih značajno manji od jučerašnjih (22% ) i iznosi 15%.

Na otoku Krku u posljednja 24 sata imamo 8 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Prema službenim informacijama, novi slučajevi koronavirusa zabilježeni su u Krku, Vrhu, Malinskoj, Baški, Risiki i Šilu. Time se potvrđuju predviđanja čelnika otočnih stožera koji su već ovoga tjedna, kod prvog blažeg porasta broja oboljelih, preventivno zatvorili otočne sportske dvorane i zaustavili rad udruga u pojedinim općinama.

Još se čeka službena informacija hoće li od ponedjeljka i dvije skupine u dječjem vrtiću u Malinskoj u samoizolaciju, nakon što je zaražen suprug jedne od odgajateljica. O situaciji na otoku jučer smo razgovarali s načelnikom Općine Malinska-Dubašnica Robertom Antonom Kraljićem.

U PGŽ je danas ukupno 121 novozaražena osoba, a ozdravila je 51 osoba. Ukupno je 1051 aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti. Testirano je u posljednja 24 sata 795 osoba, pa je današnji udio pozitivnih u ukupnom broju testiranih značajno manji od jučerašnjih (22% ) i iznosi 15%.

Prema statističkim podacima NZZJZ PGŽ, otoci su i dalje najsigurniji dio županije, s najmanjim postotkom zaraženih osoba.

error: Content is protected !!