Malinska i Dobrinj započeli s prikupljanjem prijava šteta uslijed poplava, evo gdje se javiti

“Pokušat će se na temelju prijava šteta proglasiti elementarna nepogoda, pa molimo da svi promptno reagiramo i prijavimo sve nastale štete”, pojašnjavaju iz MO Malinska-Bogovići

Uslijed katastrofalnih poplava koje su pogodile područje Malinske i Dobrinjštine prošloga tjedna, Općina Malinska-Dubašnica i Općina Dobrinj započele su sa zaprimanjem prijava šteta.

“Molimo sve oštećene građane da sva saznanja o štetama nastalim na njihovim stvarima i imovini, prijave što je prije moguće na broj telefona 051/750-500 u radnom vremenu Općine. Također, preporuka je da se oštećena imovina fotografira prije sanacije”, kažu iz Mjesnog odbora Malinska-Bogovići.

“Također molimo sve sugrađane da prijave sve štete nastale na javnoj infrastrukturi i imovini, u vašim ulicama, parkovima te ostalim mjestima po kojima se krećete. Dovoljno je zapamtiti točnu lokaciju, opis štete, te ukoliko je moguće napraviti fotografiju i istu sačuvati te ju poslati Općini na email na njihov zahtjev. Pokušat će se na temelju prijava šteta proglasiti elementarna nepogoda, pa molimo da svi promptno reagiramo i prijavimo sve nastale štete”, pojašnjavaju iz MO Malinska-Bogovići.

“Tijekom dana 18. studenoga 2022. godina obilna kiša izazvala je plavljenja javnih površina i oštećenja nerazvrstanih cesta te površina i objekata u privatnom vlasništvu. Brzom intervencijom DVD-a Dobrinj spriječene su veće štete i otklonjena određena oštećenja. Međutim, s obzirom prisutnost oštećenja izazvanih poplavom pokrenut je postupak utvrđivanja možebitnih uvjeta za proglašenje prirodne nepogode”, objavila je pak Općina Dobrinj.

Slijedom navedenog iz Općine pozivaju sve mještane kojima je voda poplavila dvorišta, garaže, konobe, stanove, kuće i ostalo da u roku 3 dana, najkasnije do 24. studenoga 2022. godine, prijave nastalu štetu kako bi se prema utvrđenim srazmjerima ukupne štete na području Općine pokrenuo postupak utvrđivanja uvjeta za proglašenje prirodne nepogode od strane Primorsko-goranske županije.

Ističe se da, prema odredba članka 20. stavak 4. Zakona o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda se sredstva pomoći, između ostaloga, ne dodjeljuju za štete na imovini koja je osigurana.

“Sve prijave šteta molimo poslati na e-mail: tea@dobrinj.hr, neposredno prijaviti u prostorijama Općine Dobrinj, Dobrinj 103, Dobrinj ili telefonom na kontakt broj: 051/604-161; 051/848-344”, ističu iz Općine Dobrinj.

error: Content is protected !!