Veliki problemi s poštom na otoku Krku, pošiljke kasne tjednima

Ovakav ritam dostave poštanskih pošiljaka privatnim, ali i poslovnim subjektima povremeno stvara velike probleme u redovnom poslovanju i životu

Što se to događa s poštom na otoku Krku, pitaju se mnogi otočani koji su posljednjih tjedana primijetili značajno kašnjenje pošiljki poslanih Hrvatskom poštom. Osim privatne korespondencije, kasne i računi i druge građanima bitne pošiljke, a u nedostatku odgovora Krčani su za pomoć posljednjih dana zamolili i medije.

Kako javljaju čitatelji – a primjećuje i sam autor ovih redaka – problemi su se intenzivirali u svibnju, a nastavljaju se i tijekom lipnja. Čini se da su se dolasci poštara u, primjerice, Malinskoj svele na jednu do dvije mjesečno, a slične probleme javljaju nam i čitatelji s drugih dijelova Krka. Ovakav ritam dostave poštanskih pošiljaka privatnim, ali i poslovnim subjektima povremeno stvara velike probleme u redovnom poslovanju i životu. Dodatno, građani se žale na situacije u kojima poštu pronalaze u tuđim sandučićima, pa čak i u grmljima oko kuća, a prijave ne rezultiraju rješenjem problema. Također, nema puno pomoći ni od samostalnog odlaska u poštanski ured, budući da u pravilu ni tako nije moguće doći do pošiljki.

Na upit čitatelja, ovakvo stanje u HP-u objašnjavaju manjkom poštara, no nažalost bez pojašnjenja kada bi se situacija mogla normalizirati.

Upit o problemu pošte na otoku Krku poslali smo Hrvatskoj pošti, a odgovor ćemo objaviti kada ga dobijemo.

error: Content is protected !!