Krčki most ponovo otvoren za osobna vozila, jutros zabilježen udar od 180 km/h

Za područje Kvarnera i Kvarnerića, otok Krk, šire riječko područje i Velebitski kanal DHMZ je izdao crveno upozorenje zbog olujnog vjetra. Upozorenje ostaje na snazi i sutra

Olujna bura od jutros stvara probleme u prometu. Na Krčkom mjestu zabilježeni su udari vjetra od preko 180km/h, zbog čega je promet jutros bio zatvoren je za sve skupine vozila. Budući da je u ranim jutarnjim satima promet za osobna vozila još bio moguć, po zatvaranju mosta stvorile su se kolone duge nekoliko kilometara.

Nešto prije podneva Krčki most je ponovno otvoren za osobna vozula. Zbog olujnog vjetra trenutno je na snazi zabrana prometa za I. skupinu vozila – motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom.

U prekidu je i niz brodskih linija, javlja HAK:

  • trajektne linije: Stinica-Mišnjak, Porozina-Brestova, Prizna-Žigljen, Prapratno-Sobra i Dubrovnik-Lopud-Suđurađ;
  • katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Split-Milna-Hvar-Korčula-Pomena-Dubrovnik, Sobra-Dubrovnik i Lastovo-Korčula-Dubrovnik
  • brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak i Ilovik- Mali Lošinj.

Za područje Kvarnera i Kvarnerića, otok Krk, šire riječko područje i Velebitski kanal DHMZ je izdao crveno upozorenje zbog olujnog vjetra. Upozorenje ostaje na snazi i sutra, osobito za pomorce kojima će ovakvi vremenski uvjeti stvarati najveće probleme.

 

error: Content is protected !!