Vama glumimo u ožujku: Zbog iznimnog interesa komedija Casabianca ponavlja se 11. ožujka

Riječ je o komediji na čakavskom dijalektu koja prikazuje smiješnu stranu života tipičnog primorskog bračnog para, od 60-ih godina prošlog stoljeća pa sve do danas

Zbog iznimnog interesa komedija Casabianca Irene Grdinić i Marija Lipovšeka Battifiace, u sklopu programa Vama glumimo, ponavlja se u petak, 11. ožujka 2022. godine, s početkom u 20.00 sati.

Predstava će se održati u prostoru osnovnoškolske sportske dvorane smještene na Trgu krčkih glagoljaša u gradu Krku, a ulaznice po cijeni od 50,00 kn mogu se kupiti u Galeriji Decumanus, u njezino redovno radno vrijeme, od ponedjeljka do petka, između 10.00 i 13.00 sati, ili rezervirati telefonom na 051 220 041, svakim radnim danom između 08.00 i 20.00 sati.

Predstavu Casabianca napisali su i izvode Irena Grdinić i Mario Lipovšek Battifiaca, dobro poznat voditeljski dvojac s malih ekrana i raznih pozornica. Riječ je o komediji na čakavskom dijalektu koja prikazuje smiješnu stranu života tipičnog primorskog bračnog para, od 60-ih godina prošlog stoljeća pa sve do danas. Irena i Mario, odnosno Đurđa i Franko, upoznali su se u popularnoj trejsduji. Ona je bila mlada i poduzetna, a on neiskusan i nagovorljiv. Skupa su pogledali film Casablanca i započeli romansu. Bilo je lijepo dok je trajalo, a onda je došao brak, pa djeca. Komunizam, pa kapitalizam. Partija, pa stranke. Trendovi su se mijenjali, a Đurđa i Franko trajali, ali ne bez problema…

Kako kažu njezini autori, predstava progovara o životnim izazovima u kojima se svi mogu prepoznati. Đurđa i Franko prisjećaju nas dana kada smo bezbrižno živjeli samoupravljanje, kupovali na Ponte Rossu, vozili stojadine, na parne i neparne datume, i čekali u redu za ulje. Potom smo dočekali suverenu Hrvatsku, opijeni vlastitom državnošću i ojačani nacionalnim identitetom pratili privatizaciju, rasprodaju i propadanje tvornica, svjedočili krizi morala i licemjerju prekrivenim vjerom. A onda je stigla 2020. godina, cijeli je svijet stao, pa su i Đurđa i Franko ostali kod kuće i čekali novo normalno. Mada se zapravo na našim prostorima novo normalno događa svakih par desetljeća, a predstava Casabianca upravo na primjeru jednog bračnog para, različita karaktera i pogleda na život, progovara o prilagodbama ljudi na nove situacije, nova pravila i neke nove društvene mjere.

Sukladno trenutnom epidemiološkom okviru, u cilju sprječavanja širenja bolesti COVID-19, predstavama će moći prisustvovati isključivo posjetitelji s EU COVID potvrdama, uz obvezno nošenje medicinske ili zaštitne maske. Epidemiološki okvir može biti podložan promjenama, sukladno novim odlukama Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske.

error: Content is protected !!