1 novozaraženi danas na Krku, u PGŽ-u 257 novi slučaj koronavirusa. 1020 je ozdravilo

Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka su od COVID-19 bolesti nažalost preminule 3 necijepljene starije osobe

U PGŽ-u 257 novooboljelih, a 1021 osoba je ozdravila, izvijestio je Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije. Tako se broj aktivnih slučajeva opet smanjio te iznosi 7830 slučajeva. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1098 uzoraka briseva, što čini udio od 23.41% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

Iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena je 221 novooboljela osoba, 17 sa liburnijskog područja, 12 iz crikveničko-vinodolske regije, 6 iz Gorskog kotara te 1 s otoka Krka. Najveći broj novooboljelih osoba, njih 164, pripadaju skupini radno aktivne populacije, 70 mlađim dobnim skupinama te 23 populaciji starijoj od 65 godina.

Prema podatcima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti se danas u odnosu na jučer povećao za 3 pacijenta te iznosi 96. U jedinici intenzivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi 8 pacijenata, dakle jednaki broj kao i jučer.

Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka su od COVID-19 bolesti nažalost preminule 3 necijepljene starije osobe, sa prebivalištem u PGŽ.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ je zbog nastavka pada broja aktivnih slučajeva te manjeg porasta broja hospitaliziranih i dalje stabilan te iznosi 1.36%.

error: Content is protected !!