1 novozaraženi danas na Krku, počelo je samotestiranje učenika

Prema prvim pristiglim podacima samotestiranjem je utvrđen određeni broj zaraženih

Nastavlja se pad aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom u PGŽ. Prema podacima koje je iznijela voditeljica Odjela školske medicine Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Nataša Dragaš – Zubalj, danas je evidentiran 31 novi slučaj dok je 575 osoba ozdravilo. Tako se broj aktivnih slučajeva u PGŽ već dvanaesti dan za redom smanjuje i iznosi 6469 slučajeva.

22 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, po 3 su iz Gorskog kotara i crikveničko-vinodolske regije, 2 sa liburnijskog područja te 1 s otoka Krka.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 505 uzoraka što čini udio od 6.14% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka. Najveći broj novooboljelih osoba, njih 15 pripadaju radno aktivnoj populaciji, 7 mlađim dobnim skupinama, te 9 starijim od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti danas se u odnosu na jučer smanjio za 2 pacijenta te iznosi 94, od kojih je 6 na respiratoru. Tijekom jučerašnjeg dana preminule su nažalost tri osobe po jedna iz PGŽ, Istarske i Ličko-senjske županije.

Dr. Dragaš-Zubalj istaknula je da je danas i prvi dan stupanja na snagu mjere samotestiranja učenika. Velika većina učenika u PGŽ preuzela je testove, a prema prvim pristiglim podacima samotestiranjem je utvrđen određeni broj zaraženih.

Testiranje će se provoditi u intervalu od pet do sedam dana, a od te su obveze izuzeti učenici koji su preboljeli koronavirus unutar posljednja četiri mjeseca kao i cijepljeni. Oni će se morat testirati ukoliko se u njihovom razredu pojavi slučaj Covid pozitivnih ili su im oboljeli članovi obitelji. U tom slučaju samotestiranje se mora povoditii svaka dva dana do isteka vremena izolacije.

error: Content is protected !!