Udruga za poljepšavanje Omišlja ugostila članice riječkog Lions kluba Korzo

Susret ispunjen različitim sadržajima, dobrom energijom i prijateljskim razgovorima završio je s obećanjem da se mora ponoviti

Izrada keramičkih zdjelica, obilazak slikovitog centra mjesta smještenog 85 metara na visokoj litici i poznatog arheološkog parka Mirine Fulfinum u općini Omišalj, kratak su pregled jednodnevnog druženja članica riječkog Lions kluba Korzo i članica domaćina Udruge za poljepšavanje Omišlja.

Susret je organiziran u okviru edukativnih radionica i predavanja lions kluba, a istodobno je iskorištena prilika da se aktivnom omišaljskom društvu uruči skromna donacija. Inicijator i domaćin druženja bila je lionsica Sanja Požnjak, ujedno i članica otočnog društva, a uz nju su bile Ines Boban Štiglić, Gita Božić, Jasna Popić i Višnja Dorčić.

Nakon srdačnih pozdrava, krenulo se u obilazak Mirina, a sve je prisutne sa značenjem i povijesnom važnoću antičkog grada i ranokršćanskog kompleksa u uvali Sepen, upoznala Sanja Požnjak. Riječanke i Omišljanke potom su obišle znamenitosti općine, a nakon toga u keramičarskoj radionici, uz instrukcije i pomoć Jasne Popić, započele su izrađivati keramičarske zdjelice.

Susret ispunjen različitim sadržajima, dobrom energijom i prijateljskim razgovorima završio je s obećanjem da se mora ponoviti, tim prije što lionsice Korza moraju završiti posao izrade uporabne keramike.

Autor i foto: Ljiljana Škugor

error: Content is protected !!