U uvodnoj akciji projekta “72 sata bez kompromisa” volonteri uređivali knjižnicu Doma Mali Kartec

Obzirom na zahtjevnost akcije odnosno količinu od oko 4000 naslova koje sadrži knjižnica, akcija će se nastaviti i u sklopu projekta, kada će u njoj sudjelovati i drugi volonteri

Uoči volonterskog projekta “72 sata bez kompromisa”, koji će se održavati od 14. do 17. listopada na 20-ak lokacija diljem otoka Krka, ove subote u Domu za starije osobe “Mali kartec” Krk održala se najavna volonterska akcija u sklopu koje su vrijedni mladi ljudi započeli s uređenjem domske bibilioteke.

Na toj uvertiri u “72 sata” volonteri su marljivo radili mjesecima unaprijed pripremajući projekt, a sve kako bi korisnicima doma bogata knjižnica ponovo mogla biti od koristi. Volonteri su si naime dali obiman zadatak: pred njima je bilo čišćenje polica i knjiga, popisivanje knjiga i izrada shematizma te slaganje knjiga na police biblioteke.

Obzirom na zahtjevnost akcije odnosno količinu od oko 4000 naslova koje sadrži knjižnica, akcija će se nastaviti i u sklopu projekta, kada će u njoj sudjelovati i drugi volonteri.

U ovoj, uvodnoj akciji sudjelovali su već iskusni volonteri koji već imaju prošlogodišnje iskustvo u sličnim akcijama, ali i neka nova lica, što daje nadu da će se ova hvalevrijedna inicijativa nastaviti i u budućnosti – na zadovoljstvo korisnika Doma, koji su ovom prilikom izrazili veliko zadovoljstvo što će im njihova knjižnica ponovo biti u potpunosti dostupna i funkcionalna.

 

error: Content is protected !!