Na Krku 10 novozaraženih, u PGŽ-u 65 novih slučajeva koronavirusa

U KBC-u Rijeka se u jedinici intezivne skrbi na respiratoru nalazi pet osoba. Tijekom jučerašnjeg dana nije bilo preminulih osoba od posljedica COVID-19 bolesti

U Primorsko-goranskoj županiji danas je 65 novooboljelih osoba, 55 ih je ozdravilo, dok je broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti 650. Njih 36 novooboljelih su iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, deset s Krka, osam sa Crikveničko-vinodolske rivijere, šest iz Gorskog kotara, četiri sa Liburnijskog područja te jedan sa Raba.

U skupini radno aktivnih stanovnika je 45 novooboljelih osoba, 16 su osobe iz mlađih dobnih skupina, a četiri su osobe starije od 65 godina. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1317 uzoraka briseva, što znači kako se udio pozitivnih unutar broja testiranih uzoraka iznosi 4.96%.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je povećan u odnosu na jučer za devet osoba te iznosi 35. U KBC-u Rijeka se u jedinici intezivne skrbi na respiratoru nalazi pet osoba. Tijekom jučerašnjeg dana nije bilo preminulih osoba od posljedica COVID-19 bolesti.

Udio hospitaliziranih od COVID-19 bolesti unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva se zbog rasta broja aktivnih slučajeva, ali i rasta broja hospitaliziranih povećao na 5.38%.

error: Content is protected !!