[FOTO/VIDEO] Damir Halilić-Hal održao dojmljiv koncert u “Kući dubašljanske baštine”

Foto, video itekst: Jasmina Salamun

Koliko je koncert bio dojmljiv za Hala i publiku govori i činjenica da je vrijeme toliko brzo proletjelo da je i sam Hal izrazio svoje žaljenje kako nije bilo mogućnosti izvesti sve što je za tu večer pripremio.

Malinska – Poznati riječki glazbenik i gitarski virtuoz Damir Halilić-Hal održao je u subotu navečer svoj samostalni koncert “Moć gitare” u “Kući dubašljanske baštine” u mjestu Bogovići. Koncert je održan u dvorištu ove zanimljive stare ruralne kuće koja je obnovljena i uređena kao multimedijalni etnografski centar u kojem se mogu pogledati razne izložbe, poslušati koncerti, promocije knjiga, sudjelovati u raznim radionicama i brojnim drugim događajima. Jedan od tih zanimljivih događaja bio je i koncert Damira Halilića-Hala koji je zbog epidemioloških mjera održan u intimnoj atmosferi pred pedeset gledatelja koliko ih je bilo dozvoljeno prisustvovati ovom jedinstvenom glazbenom događaju.

Zbog pandemijskih uvjeta većina unaprijed dogovorenih Halovih koncerata za ovu senonu je otkazana, pa je ovo bio prvi njegov koncert nakon dužeg vremena što je dalo posebnu čar i emocije prilikom svake sljedeće izvedbe ovoga umjetnika pred publikom koja ga je oduševljeno pratila. Kroz gotovo sat i pol programa ove tople ljetne večeri Hal nas je proveo kroz zanimljiv svijet glazbe od klasike, rocka, bluesa, boogie-woogiea… Za svaku izvedenu skladbu ispričao je poneku crticu o povijesti kako je pjesma nastala, glazbenicima koji su je izvodili, kao i interesantne anegdote vezane za svaku skladbu i tople priče o umjetnicima koje je i sam poznavao kao što je Jerry Ricks u čije je sjećanje nedavno održan i veliki blues festival čiji je Hal jedan od organizatora.

Koncert je započeo s novom još neobjavljenom pjesmom “From the Mediterranean sea” koju je prvi put premijerno izveo pred publikom, a koja je posvećena svim ljudima koji su kroz povijest napustili svoj domaći kraj te otputovali i otplovili u druge zemlje u potrazi za boljim životom. Odsvirao je još nekoliko novih pjesama, kao i starije autorske skladbe i obrade poznatih klasika. Čuli su se tako zvuci pjesama “Mare Nostrum”, “Cvrčak”, “Bura”, “Big Apple”, “The Entertainer”… Publiku je upoznao i s 12-žičanom gitarom, kao i sa sviranjem sa slide tehnikom.

Koliko je koncert bio dojmljiv za Hala i publiku govori i činjenica da je vrijeme toliko brzo proletjelo da je i sam Hal izrazio svoje žaljenje kako nije bilo mogućnosti izvesti sve što je za tu večer pripremio.

Koncert je završio veselo uz puno pozitive i plesne zvukove boogie-woogiea, te uz želju da se epidemiološka situacija uskoro smiri kako bi glazbenici i publika mogli uživati u živoj glazbi i puno lijepih koncerata. Također se zahvalio publici i organizatorima na ugodnoj dobrodošlici i divnoj večeri.

error: Content is protected !!